Jari Huttunen pääsi tykittämään uudella ralliautolla – ”Ei voi haukkua”

Jari Huttunen pääsee ajamaan Skodan uudella Rally2-autolla viikonloppuna järjestettävässä Joensuun SM-rallissa.
Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Huttunen otti Skoda Fabia RS Rally2 -autoon tuntumaa keskiviikkona Keski-Suomessa valmistautuessaan Joensuun Itäralliin. Yhden lämmittelyvedon jälkeen Huttunen painoi nilkkansa suoraksi ja kiidätti Fabiaa näyttävästi korpilahtelaisessa sorarännissä. Voit katsoa jutun alta videon Huttusen testistä.

Huttunen kilpaili talvikaudella Skodan vanhalla R5-kilpurilla, jolla hän otti voitot Kuopion ja Jyväskylän SM-ralleissa. Toukokuun Pohjanmaa-rallissa Huttusen alla oli Fabia Rally2 evo -versio ja nyt edessä on ensimmäinen kisa Fabian tuoreimmalla painoksella.

Kilpuri miellytti Kiuruveden ralliässää ensimmäisten vetojen jälkeen.

– Hyvältä se tuntui heti. Ei voi haukkua miltään osin, Huttunen tiivisti tuntemuksensa.

– Tuntuu siltä, että se on varsinkin kovavauhtisilla teillä hyvänoloinen laite. Kunhan vain uskaltaisi työntää menemään sillä.

Autot ovat vaihtuneet tiuhaan Huttusella viime vuosina. Kaudella 2021 käytössä oli Hyundain Rally2-auto, viime vuonna Ford Fiestan Rally2 -versio, ja tänä vuonna hän ajaa jo kolmatta eri kehitysversiota Skoda Fabiasta.

– Auto tuntuu vakaammalta, kun akseliväli on pidempi. Siinä on varmaan suurin ero (Fabian Rally2 evoon). Moottori on tietysti jonkin verran eriluontoinen, mutta se ei niinkään vaikuta ajamiseen, Huttunen analysoi.

Perjantaina käynnistyvässä Itärallissa on tarjolla todella nopeavauhtisia sorateitä, joten luoton autoon pitää olla kova. Huttunen uskoo, että testipäivä antaa hänelle riittävät eväät kilpailuun.

– Ainakin tuntuu, että olen saanut kohtalaisen luoton autoon tällä ajomäärällä. Toki testitie on jollain lailla tuttu, niin se vähän helpottaa.

Katso alta video Jari Huttusen testistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat