Quantcast

Kymmenen SM-tittelin Juha Salo hämmästeli tekemistään – ”Tulostasoni ei saisi vaihdella näin paljon”

Länsirannikon SM-ralli oli Skoda Fabia Rally2 -autolla kilpailevalle Juha Salolle kaksijakoinen.
Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Pekka Koski
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Salo ajoi tukun hyvä erikoiskoeaikoja, mutta montaa hyvää vetoa seurasi huonompi tulos. Yhdeksän ajetun EK:n jälkeen Salo toi Skodansa maaliin viidentenä.

Rallin toisena kilpailupäivänä ajetuilla soraerikoiskokeilla tapahtuneet tason vaihtelut saivat rallin kymmenkertaisen Suomen mestarin mietteliääksi.

– Tulostasoni ei saisi vaihdella näin paljon. En tiedä, mistä se johtui. Yritin analysoida asiaa kilpailun aikanakin, mutta en löytänyt selitystä. Välillä ylsimme pohja-aikaan tai sekunnin sisälle pohjista,  ja muutamalla pätkällä olimme useita sekunteja kärkeä perässä  kuudensia. Tuntui, että ajo luisti, mutta ajat kertoivat toista, Salo hämmästeli.

– Viimeisellä EK:lla turbon pop-up-venttiili hieman jumitti ja vei tehoja, mutta silti saimme hyvän ajan. Jäimme 2,5 sekuntia neljännestä sijasta. Ja jälleen kerran eroa tuli perjantain asvalttierikoiskokeilla liikaa. Tällä tasolla 13.9 sekunnin ero on mahdoton ottaa kiinni. Meni hieman paremmin kuin vuosi sitten, mutta ei niin hyvin kuin pitäisi. Asvaltilla ajoon pitää vain perehtyä  enemmän. Häviämme siellä turhan paljon, Salo totesi.

Salo on kuitenkin erittäin tyytyväinen pakettinsa toimivuuteen. Auto ja renkaat pelaavat hyvin yhteen.

– Tulostasomme oli sellaista seilaamista, mutta kaikesta huolimatta  tämän kisan jälkeen voimme katsoa positiivisesti eteenpäin. Pohja-aika ja hyvät EK-ajat lämmittävät mieltä. Kaikki muu pelaa hienosti, ja saimme renkaista tärkeää tietoa ja kokemusta tulevia ralleja varten, Salo sanoi.

– Kohtuu hyvin kuitenkin meni. Katsotaan eteenpäin ja otetaan Seinäjoella uusiksi.


Ralli SM-sarja jatkuu 17.–18. kesäkuuta Pohjanmaa-rallilla Seinäjoella.

Lue myös nämä