Emil Lindholmille iso torjuntavoitto – ”Kovatasoisin SM-ralli, jonka olen urallani ajanut”

Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen sijoittuivat rallin SM-sarjassa kesäkauden avauksessa Länsirannikon rallissa toiseksi.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kakkossijan myötä kaksikko jatkaa SM1-luokan pistejohdossa. Reitillä ensimmäisenä ajanut Lindholm putsasi ajouraa muille ja kärsi irtosorasta. Aura-auton roolin taakse Lindholm ei kuitenkaan halunnut mennä.

– Kyllä tämä oli kovatasoisin SM-ralli, jonka olen ajajaurallani ajanut. Lähtöpaikkani oli mikä oli ja olen siihen itse syypää, mutta tässä kisassa taso oli hurja. Jo perjantain asvalttierikoiskokeet näyttivät, mitä tuleman pitää. Vertailimme tiimimme kuljettajien kesken datatietoja ja erot tulivat pienistä virheistä, Lindholm summasi.

– Meiltä hyvä taistelu. Ennen viimeistä erikoiskoetta olisin ollut tyytyväinen kolmanteen sijaan, mutta nousimme toiseksi. Mielestäni viimeinen EK oli todella haastava ajaa. Pito vaihteli koko ajan ja virhe oli helppo tehdä. Kakkossija oli meiltä hieno torjuntavoitto. Saimme viimeiseltä pätkältä kolme tärkeää SM-pistettä lisää. SM-johtomme säilyi, ja se on hyvä asia, Lindholm jatkoi.

Rallin voitto jäi Lindholmilta 5.9 sekunnin päähän

– Perjantaina tein virheen, kun lähdin asvaltille uusilla renkailla. Jäin kärjestä kaksi sekuntia, mutta rahkeissa olisi ollut parempaakin. Mutta tämä ralli osoitti, että jokainen kivi jokaisen kymmenyksen eteen pitää kääntää ja valinnat pitää osua nappiin. Tässä sarjassa et saa helpolla mitään. Missään et voi antaa toisille tasoitusta, Lindholm muistutti.

– SM-sarjan suhteen kaikki on vielä auki. Saamme olla onnellisia siitä, että meillä on rallisarja, jonka taso on näinkin kova. Siitä hyötyvät kaikki. SM-pistejohtomme säilyi, ja se merkitsee sitä, että lähdemme avaamaan tietä myös sarjan seuraavassa osakilpailussa, Lindholm sanoi.

Ralli SM-sarja jatkuu 17.–18. kesäkuuta Pohjanmaa-rallilla Seinäjoella.

SM1-luokan SM-pistetilanne 4/7 osakilpailua:

1. Emil Lindholm  Skoda 79
2. Teemu Asunmaa  Skoda 69
3. Egon Kaur (EST) VW  65
4. Mikko Heikkilä Skoda 53
5. Aleksi Röyhkiö VW  44
6. Juha Salo    Skoda 38

Lue myös nämä