Quantcast

Teemu Asunmaa hehkutti huimaa taistoa SM-rallissa – ”Voitto tuo lisää itseluottamusta”

Teemu Asunmaa nappasi kauden toisen voittonsa rallin SM-sarjassa lauantaina.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Asunmaan tallikaveri Mikko Heikkilä starttasi rallin viimeiselle erikoiskokeelle 2,1 sekunnin johdossa, mutta menetti pyörähdyksissä aikaa ja putosi rallissa kolmanneksi. Asunmaa ajoi pohja-ajalla rallin voittoon. TGS Worldwide -tiimin kolmoisvoiton varmisti Emil Lindholm, joka oli kakkonen 5,9 sekuntia Asunmaasta.

Asunmaalle voitto ei missään nimessä siis tullut helpolla. Kärkikuskit ajoivat mies miestä vastaan rajua kilpaa avauspätkästä lähtien.

– Koko viikonloppu oli yhtä kovaa yrittämistä. Vääntö oli tasaista. Tosissaan sai mennä koko ajan. Asvalttierikoiskokeilla osuin kahdesti hidasteeseen shikaaneissa. Omia virheitäni, Asunmaa kertasi kisan jälkeen.

– Laskin, että viisi sekuntia niissä meni. Sorapätkät sujuivat hyvin ja ilman virheitä. Viimeinen pätkä ei ole helppo tie, mutta meiltä se onnistui todella hyvin.

Voittonsa myötä Asunmaan asemat SM-sarjan toisella sijalla tukevoituivat. Eroa Lindholmiin on kymmenen pistettä, kun kolme osakilpailua on vielä jäljellä.

– Tänään kisa kääntyi meille. On aina kiva voittaa ja voitto tuo lisää itseluottamusta. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin, Asunmaa sanoi.

– Muutama virhe tuli tehtyä, mutta onneksi ne eivät kostautuneet. Ensi kerralla pitää parantaa.

Ralli SM-sarja jatkuu 17.–18. kesäkuuta Pohjanmaa-rallilla Seinäjoella.

Rallin SM-sarjan pistetilanne 4/7 osakilpailua:

1. Emil Lindholm Skoda 79
2. Teemu Asunmaa Skoda 69
3. Egon Kaur   VW  65
4. Mikko Heikkilä VW  53
5. Aleksi Röyhkiö VW  44
6. Juha Salo   Skoda 38

Lue myös nämä