Quantcast

Kuusi suomalaiskuskia mukana Sardinian MM-rallissa

Sardinian MM-rallissa kesäkuun alussa nähdään yhteensä kuusi suomalaista kuljettajaa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vain isäntämaa Italialla (15 kuskia) ja Ranskalla (7 kuskia) on enemmän kuljettajia viivalla kuin Suomella. Sardinian MM-ralli ajetaan 2.-6. kesäkuuta.

Yhteensä lähtöviivalla on 60 kuljettajaparia. Uuden sukupolven Rally1-hybridiautoja mukana on 11 kappaletta. Suomalaisista Toyotalla voitosta kamppailevat MM-sarjan johtaja Kalle Rovanperä sekä Esapekka Lappi. Toyotalla ja M-Sport Fordilla mukana on neljä Rally1-autoa sekä Hyundailla kolme.

WRC2-luokassa suomalaisia nähdään neljä kappaletta. Sardinian saarella kahdesti luokkavoittoa juhlinut ja viime vuonna yleiskilpailussa upeasti viidenneksi yltänyt Jari Huttunen kisaa Fordin Rally2-autolla. Teemu Sunisella on puolestaan allaan Hyundain Rally2-luokituksen auto.

Printsportin Volkswagen Polo R5 -autolla kisaa Eerik Pietarinen kartturinsa Antti Linnakedon kanssa. Viime vuoden rallin MM-sarjan juniorimestari Sami Pajari ja kartanlukija Enni Mälkönen puolestaan debytoivat WRC2-luokassa Toksportin Skoda Fabia Rally2 evo-autolla.

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla Portugalissa. Suomalaisista Rovanperä on ainoa kuljettaja Rally1-auton ratissa. Suninen avaa kautensa Portugalin soraerikoiskokeilta ja myös Pietarinen osallistuu Portugalin ralliin. Pajari ja Lauri Joona puolestaan ajavat Portugalissa WRC3 Junior – ja WRC3 Open -luokan pisteistä.

Osallistujalistan (Entry list) kokonaisuudessaan löydät tämän linkin takaa.

Katso alapuolelta viime vuoden Sardinian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä