Quantcast

Juha Salo varakartturin kanssa Länsirannikon SM-ralliin – ”Kaikki on kuitenkin hyvässä iskussa”

Skoda-kuljettaja Juha Salon valmistautuminen rallin SM-sarjan kesäkauden avaukseen sujui viime vuoden tyyliin voittoisasti.
Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Salo voitti viime viikonloppuna Rengas Turku -rallin yhdessä Mikko Markkulan kanssa. Tulevana viikonloppuna Salolle nuotteja lukee Jarno Ottman.

Voittonsa myötä Salo lähtee kesäkauden SM-avaukseen luottavaisena. Länsirannikon SM-rallissa Skoda Fabia Rally2 -autolla kilpaileva karkkilalainen menetti vuosi sitten mahdollisuutensa voittotaisteluun avausillan asvalttierikoiskokeiden jälkeen. Myös tämän vuoden ralli käynnistyy perjantaina ajettavilla kestopäällyste-erikoiskokeilla.

– Myöhäisen kevään takia pääsin ajamaan vain 20–30 testikilometriä. Rengas Turku -ralli toimi kuitenkin hyvänä valmistautumisena tulevaan. Muutimme automme säätöjä ennen rallia ja ne tuntuivat heti toimivilta. Saimme uusiin säätöihin vahvistuksen kisan kuluessa, sillä Skoda oli koko ajan hyvä auto ajaa, Salo summaa tiedotteessa.

– Treenikisa on aina treenikisa, mutta vauhtimme oli hyvällä tasolla. Omassa ajamisessani pari pientä ongelmakohtaa pitää vielä hoitaa ennen Turkua kuntoon ja nuotituksessa tulee olla vieläkin tarkempi.

Ensi viikonlopun kisassa Salo aikoo panostaa varsinkin perjantain asvalttipätkiin, jotta mahdollisuudet ovat vielä olemassa lauantaina.

– Viime vuonna Länsirannikon Rallin avauspäivän asvalttierikoiskokeet olivat meille kilpailun ja lopulta koko SM-sarjan kompastuskivi. Rallin kärki karkasi asvalttierikoiskokeilla lähes puolen minuutin päähän, eikä sellaista eroa pystynyt enää soraerikoiskokeilla kuromaan kiinni. Näin ei saa enää käydä. Vähimmäistavoite on, että olemme asvalttipätkien jälkeen lähempänä kärkeä ja taistelussa mukana, Salo suunnittelee.

Kesäkauden SM-avauksessa Salon rinnalla nähdään siis Ottman, sillä Markkula on muissa työtehtävissä.

– Mikko (Markkula) sai komennuksen Hyundain kehitystesteihin Portugaliin. Onneksi Jarno oli vapaana. Kartturista menestyminen ei jää kiinni. Kaikki on kuitenkin hyvässä iskussa tulevaan, Salo summaa.

– Kuopion SM-rallin tulos oli lopulta nollapistettä, joten olemme pisteissä kuudentena. Lähtöpaikkamme on hyvä. Turusta eteenpäin keskityn ajamaan pätkä kerrallaan, nauttimaan ja ajamaan niin kovaa kuin pystyn. En ajattele enää pistesaldoja, vaan ajan kisan ja pätkän kerrallaan. Turkuun lähdemme tavoittelemaan kauden parasta tulosta,  

Lue myös nämä

  • Uusimmat