Quantcast

Sebastien Ogier toppuuttelee ykkössuosikin paineita – ”Kaikki on uutta minulle”

Sebastien Ogier jahtaa ensi viikolla Portugalin MM-rallista ennätyksellistä kuudetta voittoa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Joerg Mitter / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier palaa GR Yaris Rally1 -auton rattiin yli kolmen kuukauden tauon jälkeen, kun Toyotan tehdastallin kolmatta kilpuria Ruotsissa ja Kroatiassa komensi Esapekka Lappi.

– On haaste palata takaisin tauon jälleen. Ei se valtava sellainen ole, mutta silti on tärkeää, että löydän nopeasti hyvän ajorytmin. Toki on myös erittäin mielenkiintoista tehdä paluu. Minulla oli hyvin aikaa lomailla perheeni kanssa ja nyt tunnen oloni tuoreeksi, Ogier sanoo rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

Ranskalaismestari testasi viime viikolla uutta Rally1-autoa soralla. Ogier uskoo, että edessä on suhteellisen iso oppimisprosessi.

– Auto on varmasti muuttunut sen jälkeen, kun viimeksi sillä ajoimme. Tämä on myös ensimmäinen kisa soralla, joten kaikki on uutta. Auto kuitenkin käyttäytyy aika eri tavalla verrattuna edellisen sukupolven WRC-autoihin, Ogier summaa.

– Minun pitää vain oppia taas asioita nopeasti ja etsiä auton rajat. On vaikea arvioida, millä tasolla tulemme olemaan, mutta pian se selviää.

Ogierilla on Portugalista siis viisi voittoa, sama määrä kuin Markku Alénilla. Suurimman osan ykköstiloistaan ranskalaistähti otti kuitenkin Etelä-Portugalista. Kisa ajettiin Faron alueella vuosina 2007-2014.

– Suurin osa voitoistani on etelästä, mutta on minulla yksi voitto myös Pohjois-Portugalin pätkiltä. Odotan kisaa innolla. Toivottavasti voimme järjestää kunnon show´n. Rakasta ajaa soralla ja Portugalissa pätkät ovat sarjan parhaimmistoa, Ogier hehkuttaa.

Ogier on lähes koko uransa joutunut auraamaan tietä soraralleissa MM-sarjan ykkösmiehenä, mutta tällä kertaa myös lähtöpaikkaa suosii ranskalaiskuljettajaa, sillä Ogier säntää reitille kahdeksantena autona.

– Nyt en tosiaan starttaa keulilta ja sekin on uutta minulle. Toivon, että osaamme ottaa siitä kaiken hyödyn irti.

Katso alapuolelta Portugalin MM-rallin parhaat palat viime vuodelta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat