Quantcast

Kuka väitti, ettei uusilla hybridiralliautoilla hypättäisi pitkälle? Kalle Rovanperä leiskautteli mojovia loikkia Espanjan testeissä

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan tiimeillä on kiireiset kuukaudet edessään, kun tallit valmistelevat kovaa vauhtia uusia Rally1-hybridiautojaan, jotka tulevat MM-sarjan pääluokkaan kaudella 2022. 

Tämän vuoden maailmanmestaruudet ratkotaan kauden päätösrallissa Monzassa ensi viikolla. Toyotan tiimi on testannut tällä viikolla uutta GR Yaris Rally1 -hybridiään Espanjan soralla. Keskiviikkona walesilaiskuski Elfyn Evans oli ratissa ja torstaina testivuoron sai suomalaistähti Kalle Rovanperä.

Rally1-autot ovat painavuutensa myötä hitaampia kuin nykyiset WRC-autot. Asiantuntijat ovat kertoneet, että nykyisten WRC-tykkien huimat hypyt jäävät historiaan, kun painavuuden lisäksi myös tekniikasta karsitaan isolla kädellä. Uusissa Rally1-autoissa ei ole aktiivista keskilukkoa ja lisäksi myös joustovaraa pienennetään ja aerodynamiikka vähennetään.

Ainakin Rovanperän käsissä myös uusi Rally1-auto otti varsin mojovia loikkia testipätkällä. Cunteros Rally -käyttäjän Youtube-videolta voit katsoa otteita suomalaiskuskin testipäivästä, joka jatkui iltapimeälle saakka. 

 

Toki videolta näkee, ettei uusi GR Yaris Rally1 ole vielä raakile. Tiimeillä on vielä puolitoista kuukautta aikaa laittaa kalustonsa tikkiin ennen kuin ne pitää lopullisesti luokitella tammikuun 1. päivä.

Rovanperä ja Halttunen lähtevät nykyisen WRC-aikakauden viimeiseen ralliin Monzaan MM-sarjan neljänneltä sijalta. Eroa kolmantena olevaan Hyundai-kuski Thierry Neuvilleen on 19 pistettä, joten nousi mitaleille vaatisi käytännössä isoja ongelmia belgialaiselle.

MM-sarjan voitosta kamppailevat viime vuoden tavoin Rovanperän tallikaverit Sebastien Ogier ja Elfyn Evans. Ogier lähtee Monzaan 17 pisteen etumatkalta ja on kiinni jo uransa kahdeksannessa MM-tittelissä. Valmistajien MM-sarjan voittamiseksi Toyotan tarvitsee saada vain yksi auto ruutulipulle saakka.

Monzan MM-ralli ajetaan 18.-21. marraskuuta. Uusien Rally1-hybridien aikakausi starttaa Monte Carlosta tammikuun 20.-23. päivä.

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat