Kreikassa dramaattinen tilanne – miten käy MM-rallille?

Maastopalot aiheuttavat edelleen tuhoja ja huolta Kreikassa.
Dani Sordo
Dani Sordo vauhdissa Kreikan MM-rallissa syyskuussa 2022. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kreikan Akropolis-rallin on määrä käynnistyä tasan kahden viikon kuluttua. Maassa on kuitenkin dramaattinen tilanne, sillä maastopalot ovat jälleen päässeet riehumaan kuivissa olosuhteissa.

Viranomaiset ovat antaneet torstaiksi maastopalovaroituksen isoon osaan maata. Kreikan MM-rallin reitti kulkee alueella, jolla on tällä hetkellä erittäin korkea tai korkea riski maastopaloille.

Tilanne on tukala etenkin Boiotian alueyksikössä, jonka alueella ihmisiä on evakuoitu maastopalojen tieltä. Boiotiassa on tarkoitus ajaa yksi erikoiskoe, 21-kilometrinen Livadian pikataival.

Kreikkalaisen news247.gr-sivuston mukaan Ósios Loukáksen historiallinen luostari tuhoutui paloissa keskiviikkona. Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva luostari sijaitsee vain noin kymmenen kilometrin päässä Livadian erikoiskokeen maalista.

– Tulipalo lähellä Kyriakia on vallannut suuren alueen voimakkaan tuulen vuoksi, uutissivusto raportoi torstaiaamuna.

Maastopalot ovat jo vaikuttaneet WRC-tallien valmistautumiseen Akropolis-rallin alla. Toyota ja Hyundai ovat joutuneet tällä viikolla lykkäämään testejään maastopalovaroituksen vuoksi.

Lue myös: Viranomaisten päätös keskeytti Kalle Rovanperän urakan

Tallit ovat valinneet testitiensä Loutrakin ja Korinthoksen seudulta. Keskiviikkona alueelle oli annettu erittäin korkea maastopalon riski, kun taas tälle päivälle tasoksi on määritetty korkea riski. Tallien oli määrä käynnistää testinsä kunnolla torstaina, mutta toistaiseksi ei ole tietoa siitä, onko testeille myönnetty lupaa.

Kreikan MM-rallin keskus sijaitsee puolestaan Lamian kaupungissa, jonka ympäristössä on edelleen varoitus korkeasta maastopaloriskistä.

Olosuhteiden odotetaan pysyvän kuumina ja kuivina vielä pidempään Akropolis-rallin alueella. Maastopalotilannetta saattaa helpottaa se, että tuulen pitäisi ennusteiden mukaan olla jatkossa tyynempi kuin aiempina päivinä.

Kreikan MM-ralli on määrä ajaa 7.-10. syyskuuta. Edellisen kerran maastopalot peruivat rallin MM-sarjan osakilpailun neljä vuotta sitten, kun Australian osakilpailu jätettiin ajamatta.

Katso alta Suomen MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat