WRC-tähti nousi varjojen mailta Rovanperän uhkaajaksi – ”Hänen nimensä jätettiin pois laskuista”

Elfyn Evans on ollut hyvässä iskussa viime kisoissaan rallin MM-sarjassa.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden alkupuolella vaikutti, että Toyota-kuljettaja Evans voi jäädä statistin rooliin tämän vuoden mestaruuskamppailussa. Huhtikuussa ajetussa Kroatian MM-rallissa Evans näytti kuitenkin epäilijöilleen, kun hän saavutti ensimmäisen voittonsa nykysukupolven Rally1-autolla.

Evans jäi MM-sarjaa johtavan Kalle Rovanperän taakse Sardinian, Kenian ja Viron MM-ralleissa. Mutta kun Rovanperä keskeytti ulosajoon kotikilpailussaan Suomessa, walesilainen sai tilaisuutensa.

Evans hyödynsi täydellisesti iskun paikkansa. Toyota-kuljettaja otti täydet pisteet Jyväskylästä ja nousi MM-taulukossa vain 25 pisteen päähän suomalaisesta tallitoveristaan.

Kuudessa edellisessä kilpailussa Evans on ottanut kaksi voittoa ja yhteensä kolme palkintokorokepaikkaa. Tähän ajanjaksoon mahtuu vain yksi kova takaisku, Portugalin rallin ulosajo.

Mutta kaikkiaan Walesin rallitähti on ollut oivassa vireessä.

– Elfyn on ajanut loistavasti – etenkin Suomen MM-rallissa toisena aamuna. Kun ennen Suomen MM-rallia käytiin keskusteluja, hänen nimensä jätettiin hieman pois laskuista. Ihmiset unohtivat, että hän oli jo aiemmin voittanut Suomessa, Toyotan urheilutoimenjohtaja Kaj Lindström kertoo MM-sarjan nettisivuilla.

Lindström osuu naulan kantaan. Ennakkoon Suomen MM-rallin vahvimpina voittajasuosikkeina pidettiin Toyotan Rovanperää ja M-Sport Fordin Ott Tänakia – sekä kenties Hyundain Esapekka Lappia.

Mutta kun sekä Rovanperä, Tänak että Lappi keskeyttivät heti alussa, Evans pääsi korjaamaan koko potin. Täytyy muistaa, että Evans oli vain reilun viiden sekunnin päässä Rovanperästä ennen kuin maailmanmestari rysäytti pihalle kärkipaikalta.

Lindströmin mainitsemana toisena kisa-aamuna Evans painui maisemaan Hyundain Thierry Neuvillelta. Hän latasi lopulta seitsemän pohja-aikaa putkeen, eikä hänelle enää löytynyt pysäyttäjää. Voitto tuli lopulta selvällä 39 sekunnin marginaalilla.

– Elfyn on todella hyvä nopeissa ralleissa – olemme nähneet sen aiemminkin. Nyt hänellä on sujunut hyvin ja hänelle oli hyvä juttu, kun hän tuli taistelemaan Kallea, Ottia ja muita vastaan ja otti voiton, Lindström sanoo.

Rovanperän keskeytys Keski-Suomessa tiesi sitä, että tämän kauden mestaruustaisto on yhä täysin auki. Kaudesta on ajamatta neljä osakilpailua, joista on jaossa maksimissaan 120 pistettä.

Evansin 25 pisteen takamatka vastaa yhden voiton arvoa. Ja kun ottaa huomioon sen, että Rovanperällä on Evansia heikompi lähtöpaikka seuraavassa osakilpailussa Kreikassa, ei walesilaisen tilanne ole lainkaan hassumpi.

– Elfyn on todella vahva tällä kaudella, Lindström paaluttaa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alta Suomen MM-rallin kooste.

Lue myös nämä