Viranomaisten päätös keskeytti Kalle Rovanperän urakan

Rallimestari Kalle Rovanperän testipäivä jouduttiin keskeyttämään.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperän testi loppui lyhyeen Kreikassa. Kuva: Nodas Andronis
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-tallin kuljettajien on määrä testata Rally1-kalustoaan Kreikassa tällä viikolla. Kahden viikon kuluttua MM-pisteistä ajetaan Kreikan Akropolis-rallissa.

MM-sarjaa johtava Rovanperä aloitti Toyotan testirupeaman. Rovanperän ja kartanlukija Jonne Halttusen urakka kuitenkin keskeytyi viranomaisten nostettua alueella maastopalovaaran asteikon korkeimmalle tasolle.

Rallit.fin Kreikasta saamien tietojen mukaan paikallisten viranomaisten päätös lopetti Toyotan hommat. Toyota suorittaa omat testinsä Loutrakin lähistöllä, missä riehui maastopaloja jo heinäkuun puolella.

Keskiviikkona elohopea nousi jälleen reippaasti yli 30 asteen Loutrakissa, minkä lisäksi alueella on tuullut voimakkaasti. Näissä olosuhteissa tulipalo pääsisi leviämään todella nopeasti kuivassa maastossa.

Toyota ei ole ainoa tiimi, johon viranomaisten päätös on vaikuttanut. Rallit.fin tietojen mukaan myös Hyundai-kuljettajien testit ovat lykkääntyneet olosuhteiden vuoksi.

Tähän tietoon tallien pitäisi pystyä aloittamaan testiurakkansa kunnolla torstaina. Lämpötilan pitäisi edelleen huidella 30 asteen yläpuolella, mutta tuulen odotetaan tyyntyvän. Myös M-Sport Fordin on määrä ajaa omat testinsä loppuviikosta.

Kreikan Akropolis-ralli on ohjelmassa 7.-10. syyskuuta. Kilpailun keskuspaikkana toimii jälleen Lamian kaupunki, jonka ympäristössä on ollut maastopaloja kuuman kesän aikana.

Akropolis-rallin järjestäjät ovat viestittäneet pitkin kesää Kansainvälisen autoliiton FIA:n suuntaan, että kilpailu pystytään järjestämään suunnitelmien mukaan.

Lue myös: Kalle Rovanperällä edessä tärkeä päivä

Katso alta Suomen MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat