Korsikan ralli on myös fyysinen testi kuskeille – ”Siellä ei saa hetken lepoa”

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain Dani Sordo ajaa tällä kaudella vajaan kisakalenterin vuorotellen kisakuskin roolissa Uuden-Seelannin Hayden Paddonin kanssa. Monte Carlossa rallikauden avauksessa Sordo teki virheen ja ajoi ulos, mutta kauden toisessa kisassaan Meksikossa viime kuussa tuloksena oli komea kakkostila. 

Sordo jatkaa Hyundain puikoissa myös tämän viikon Korsikan rallissa, sillä onhan espanjalainen tunnettu juuri asvalttitaidoistaan. Meksikon hyvä suoritus antoi aimo annoksen itseluottamusta kokeneelle kuljettajalle.

– Olin tyytyväinen meidän tulokseen Meksikossa ja toivon, että voimme jatkaa samalla suoritustasolla myös Korsikalla. Siitä kisasta olen aina nauttinut ja se vaatiin ihan tiettyä lähestymistapaa. Korsika on hyvin perinteikäs asvalttikisa, jossa on pitkiä pätkiä vuoristoteillä, Sordo summaa.

– Siellä on mutkaa mutkan perään, joten rattia saa kääntää pätkilläSe tekee kisasta myös erittäin fyysisen. Tarkat nuotit ovat elinehto. En malta odottaa, että kisa saadaan käyntiin.

Sordon lisäksi Hyundain kuskeina toimivat MM-kakkonen Thierry Neuville sekä Ruotsin rallissa podiumille yltänyt Andreas Mikkelsen.

– Korsika on ihan erityinen ralli ja kauden ensimmäinen todellinen asvalttikisa. Siellä ei saa hetken lepoa, vaan se on koko ajan mutkaa. Se vaatii todella äärimmäistä keskittymistä, MM-sarjan kolmannella sijalla majaileva Mikkelsen sanoo.

– Korsika on raskas ralli autolle, kuten myös kuskille ja kartturille. Jarrut on helppo saada ylikuumentumaan, joten meidän pitää sopeuttaa ajotyylimme niille pitkille erikoiskokeille.

Lue myös nämä