Quantcast

Konkarikuljettaja otti yhteyttä Hyundaihin ja kyseli WRC-paikkaa – ”Mitä hävittävää minulla oli?”

Kris Meeke ei ole kilpaillut kolmeen vuoteen rallin MM-sarjassa, mutta kokeneen kuljettajan toiveissa on vielä päästä ajamaan huipputasolla.
Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

MM-sarjan kuljettajamarkkinoilla saattaa vielä sattua ja tapahtua loppuvuoden aikana. Se on varmaa, että joitain muutoksia tulee ainakin Hyundain WRC-talliin.

Hyundai ilmoitti aiemmin lokakuussa, että se ei jatka sopimusta Oliver Solbergin kanssa. Solberg ajoi tänä vuonna Hyundain kolmannella Rally1-autolla, jossa hän jakoi vastuuta Dani Sordon kanssa.

Hyundai ilmoitti, että se haluaa ensi vuodeksi lisää kokemusta miehistöönsä. Meekellä, 43, löytyy kokemusta runsaan sadan MM-rallin verran, joten hän täyttää ainakin tämän ehdon.

Meeke on toiminut viime vuosina Skodan testikuskina. Myös Hyundai-pesti kiinnostaa.

– Mitä hävittävää minulla oli ottaessani yhteyttä Hyundaihin? Sekö, että he kertoisivat olevansa kiinnostuneita? Meeke pyörittelee ranskalaisen Autohebdo-lehden nettisivuilla.

Todennäköistä on, että Sordo jatkaa Hyundain kolmosautossa myös ensi kaudella. Espanjalaiskuljettaja ei ole kuitenkaan halukas ajamaan täyttä kautta.

– Se olisi täydellinen ohjelma minulle. Täydentäisimme Danin kanssa toisiamme – jos hän ei haluaisi ajaa Suomessa tai Virossa, olisin innoissani niistä kisoista. Olisin tyytyväinen myös siitä, että pääsisin pitämään hauskaa muutamissa kisoissa ilman paineita, Meeke sanoo.

Hyundaille riittää muitakin pyrkijöitä. Tallipäällikön tehtäviä hoitava Julien Moncet kertoi aiemmin, että talli on ollut yhteydessä kuskeihin, joista se on kiinnostunut, ja myös kuljettajat ovat olleet yhteydessä Hyundain suuntaan.

Lue myös: WRC-tallin nuori ruotsalaislupaus ”ei vastannut odotuksia” – mahdollisten korvaajien kanssa käyty jo neuvotteluja

– En usko, että minulla on vahvin asema. Andreas Mikkelsenillä on paljon paremmat mahdollisuudet päästä edustamaan Hyundaita, Meeke myöntää.

Meeke ajoi edelliset MM-rallinsa kaudella 2019, jolloin hän edusti Toyotan WRC-tallia. Toyota ei tarjonnut Meekelle kauden jälkeen jatkosopimusta, vaan pestasi talliin Kalle Rovanperän ja Elfyn Evansin.

Katso alta Uuden-Seelannin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat