Quantcast

WRC-tallin nuori ruotsalaislupaus ”ei vastannut odotuksia” – mahdollisten korvaajien kanssa käyty jo neuvotteluja

Hyundain WRC-tallin väliaikainen tallipäällikkö Julien Moncet on valottanut päätöstä antaa potkut tiimin nuorelle lupaukselle Oliver Solbergille.
Julien Moncet ja Oliver Solberg
Julien Moncet ja Oliver Solberg. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Korealaisvalmistaja tiedotti viime viikolla, että Solberg ei jatka tiimissä ensi kaudella, eikä ole mukana myöskään kauden kahdessa viimeisessä MM-rallissa Kataloniassa ja Japanissa.

– Päätös tehtiin huolellisen harkinnan jälkeen. Se otti aikaa, mutta lopullisesti asiasta päätettiin Uuden-Seelannin rallin aikana. Tiimi Alzenaussa teki päätöksen, mutta toki näin tärkeissä asioissa myös Korean päätä on kuunneltava, Moncet sanoo ranskalaisen AutoHebdo-lehden sivuilla.

Moncetin mukaan Solberg ei pystynyt lunastamaan kovia odotuksia, joita talli oli hänelle asettanut.

– Me työskentelimme hänen kanssaan aika pitkään ja sijoitimme hänen potentiaaliinsa. Toki se harmittaa, ettei prosessia viety loppuun asti, mutta hänen tuloksensa eivät kohdanneet odotuksia, Moncet sanailee.

– Kaikilla on jokaisesta kuskista oma mielipiteensä. Oliverissa on potentiaalia, siitä ei ole epäilystä, mutta meidän on mietittävä MM-taistelua. Siksi päätimme satsata kokeneisiin kuskeihin kaudeksi 2023, jotta saamme jokaisesta kisasta maksimipisteet.

Thierry Neuvillella ja Ott Tänakilla on sopimukset Hyundain kanssa ensi kaudesta, joskin Tänakin on huhuttu siirtyvän joko M-Sport Fordille tai Toyotalle. Kokenut Dani Sordo tuskin on valmis ajamaan täyttä kautta ensi vuonna.

Hyundai on luonnollisesti aloittanut neuvottelut löytääkseen korvaajan Solbergille. Huhujen mukaan korealaistiimiin voisivat olla ehdolla ainakin norjalainen Andreas Mikkelsen, tallin Rally2-autoa tänä vuonna ajanut Teemu Suninen sekä M-Sportilla kehnon vuoden kisannut Craig Breen.

– Toki olemme olleet yhteydessä kuskeihin ja myös meihin päin on oltu yhteydessä. Neljäs auto ensi kaudeksi ei kuitenkaan ole agendalla, Moncet vahvistaa.

Katso alapuolelta Uuden-Seelannin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat