Japanin MM-rallissa komea suomalaisedustus – Heikki Kovalaisella todellinen testi

Rallin MM-kauden päättävään Japanin osakilpailuun on ilmoittautunut 38 autokuntaa.
Takamoto Katsuta
Toyotan japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta ajoi WRC-autolla Japanin MM-rallin testikisassa vuonna 2019. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Japanin MM-rallin järjestäjät julkistivat maanantaina asvalttikisan osallistujalistan, jolta löytyy peräti viisi suomalaiskuljettajaa. Suomalaisilla on kisassa isoin edustus japanilaisten jälkeen.

Tämän kauden maailmanmestaruuden valloittanut Kalle Rovanperä on ainoa suomalaiskuljettaja pääluokassa, mutta kakkosluokassa on sitäkin kovempi suomalaisedustus. WRC2-luokan kisaan starttaavat Emil Lindholm, Teemu Suninen, Sami Pajari sekä entinen F1-kuljettaja Heikki Kovalainen, jolle kyseessä on uran ensimmäinen MM-ralli.

Kovalainen saavutti tänä vuonna Japanin rallisarjan mestaruuden. Suomussalmelainen starttaa kilpailuun Skodan vanhemmalla Fabia R5 -autolla, jolla hän ajoi tänä vuonna Japanin mestaruussarjassa. Kovalainen tuntee japanilaiset rallitiet, ja nyt hän pääsee mittaamaan, missä hänen todellinen tasonsa on luokan huippumiesten joukossa.

Lindholm taistelee tämän vuoden WRC2-mestaruudesta Andreas Mikkelseniä ja Kajetan Kajetanowiczia vastaan. Mikkelsen on jo ajanut maksimimäärän kisoja, mutta Kajetanowicz on Lindholmin tavoin startannut vasta viiteen osakilpailuun ja puolalainen on mukana myös Japanin asvalttikisassa.

Hyundai-kuljettaja Suninen kuuluu Skodalla kilpailevan Lindholmin ohella WRC2-suosikkeihin Japanissa. Pajari kerää puolestaan nousevan auringon maassa tärkeää kokemusta Skoda Fabialla tulevaisuutta varten.

Japanin ralliin starttaa yhteensä 11 Rally1-autokuntaa. Kisassa nähdään neljä Toyotaa, neljä M-Sportin Ford Pumaa ja kolme Hyundaita. Kreikkalainen ”herrasmieskuljettaja” Jourdan Serderidis ohjastaa neljättä Fordia.

Japanin ralli tekee paluun MM-sarjaan 12 vuoden tauon jälkeen. Kisa ajetaan 10.-13. marraskuuta.

Sitä ennen MM-pisteistä kilpaillaan jo tulevana viikonloppuna Kataloniassa.

Voit katsoa Japanin MM-ralliin ilmoittautuneiden listan täältä.

Katso alta Katalonian MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä