Quantcast

Konkari Juha Salon kausi pettymys, lupasi silti uralle jatkoa – ”Ei tämä tähän jää”

Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skodan Juha Salo ja Mikko Markkula sijoittuivat rallin SM-sarjan kauden viimeisessä osakilpailussa Pohjanmaa-rallissa kolmanneksi. Salo  lähti tavoittelemaan SM-mitalia, mutta kolmas sija rallin yleiskilpailussa riitti tällä kertaa SM-loppupisteissä viidenteen sijaan.

– Oli tapahtumia alusta alkaen. Jokaisella pätkällä jotain. Lauantaina nelospätkällä meni ensin vanne, seuraavalla EK:lla spinnattiin ja rallin kuudennella erikoiskokeella, kun tultiin lopun jokamiesluokan radan asfaltille, niin jätin jarrutuksen pirun tarkkaan alamäkeen, jonka jälkeen tuntui että vauhtimme vain kiihtyi. Ajauduimme mutkasta suoraa suksena hiekkakasojen yli, jonne auto sammui. Jäätiin noin puoli minuuttia.

– Yritin tosissani ajaa kärkeä kiinni, mutta edellä mainittujen tapahtumien jälkeen rallimme muuttui lähinnä asemasodaksi: ajamalla kolmella viimeisellä EK:lla ei enää hirveitä pystynyt saamaan aikaiseksi. Loppuun saatiin ehjä ajo aikaiseksi ja se oli hyvä juttu.

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari myöntää, että kausi oli pettymys.

– Se on sama, olemmeko sarjassa neljäs tai viides, ei se maailma lopu siihen. Mestaruutta lähdimme tavoittelemaan. Annoimme Tunturirallin keskeytyksen myötä ihan liikaa tasoitusta muille. Sen jälkeen homma menee takaa-ajossa helposti yliyrittämiseksi.

– Pitkälle ajajauralleni mahtuu kaikenlaisia kausia. Kun kausi lähti epäonnisesti käyntiin, niin silloin jo aavistelin, että helppoa tästä ei tule. Tunturiralli kun on koko kauden kannalta hiton tärkeä ralli. Myös Mikkelissä meillä oli epäonnea. Vaikka minullakin on kokemusta paljon, niin ei tämä homma koskaan helppoa ole.

Salo lupasi, että ralliura saa vielä jatkoa.

– Ei tämä kuitenkaan tähän jää. Tästä koronakaudesta erityiskiitokset jokaiselle tiimimme yhteistyökumppanille. Myös heillä on ollut vaikea  vuosi, mutta he ovat seisseet takanamme ja yhdessä tästä noustaan. En minä periksi aio antaa, eikä minulla ole missään nimessä ajatusta lopettamisesta. Ensi kauden suunnitelmat ovat jo pitkällä. Toivon että voimme jatkaa vaikeista ajoista huolimatta matkaamme. Haluan päästä kultakantaan takaisin, Salo paljastaa.

Teksti: Juha Salon tiedotus

Lue myös nämä

  • Uusimmat