Quantcast

Onnettomien sattumusten sarja päätti Emil Lindholmin mestaruustaistelun – ”Ei siinä ollut mitään tehtävissä”

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholmin ja kartanlukija Mikael Korhosen mahdollisuus SM1-luokan ensimmäiseen Suomen mestaruuteen kaatui Pohjanmaa-rallin rallin seitsemännellä EK:lla. TGS Worldwiden Skodan konepelti nousi pystyyn ja heti seuraavassa mutkassa Lindholm osui sisäpenkasta esiin kaivautuneeseen maakiveen.

– En kyllä tiedä, että mitä tuossa tilanteessa olisin voinut tehdä toisin. Omaan vihkooni tämä menee. Avautunut konepelti tietysti haittasi jonkin verran, mutta se ei vaikuttanut ulosajooni yhtään. Näin mutkan normaalisti, jarrutin ja käänsin auton sisämutkan ajouraan. Etupyörä osui penkasta esiin kaivautuneeseen maakiveen ja auto lähti välittömästi kaatumaan. Ei siinä ollut mitään tehtävissä, Lindholm summasi tiedotteessa.

– Ajoin ensimmäisenä autona reitillä, joten minun oli ajettava puhtaalla ajolinjalla, koska ajouran reunoilla oli todella liukasta. Tässä kohtaa olisi pitänyt tietää, että juuri tuon kyseisen mutkan sisäpenkasta esiin kaivautuu maakivi. Kaikkemme annettiin mestaruuden eteen, mutta ei tämä ollut vieläkään meidän vuotemme. Tiedettiin jo lähtiessä, että tässä kisassa ei voi jarrutella turhia yhtään.

Pettymys oli luonnollisesti suuri, kun kova taistelu katkesi ulosajoon.

– Meillä oli tuohon mutkaan asti todella hyvä kisa, joka meni eteenpäin suunnitellusti. Iso pettymys. Mestaruus olisi ollut minulle ja yhteistyökumppaneillemme kova juttu, Lindholm muistutti.

Lindholmille SM-hopea oli uran kolmas.

– Teemu antoi tänä vuonna kovan vastuksen, jota tässä vaiheessa ajajauraani myös tarvitsen. Talvikisoissa sain tehdä häntä vastaan ihan kaikkeni. Teemun ansiosta tämä kausi oli opettavainen, sillä jouduin usein miettimään, että missä kohtaa yritän hyökätä ja missä taas puolustaa asemiani ja ajaa vähän varovaisemmin. Mutta se ei vielä riittänyt meille tänä vuonna. Onnittelut Teemulle ja Janille!

SM1-luokan epävirallinen lopputilanne:
1. Teemu Asunmaa  Skoda 107,5
2. Emil Lindholm  Skoda  95
3. Mikko Heikkilä  Skoda  61
4. Esa Ruotsalainen Skoda  51
5. Juha Salo    Skoda 49,5

Lue myös nämä