Teemu Asunmaa sai kurvailla rauhassa mestariksi – ”Taistelu jäi hieman kesken”

Jani Salo ja Teemu Asunmaa
Jani Salo ja Teemu Asunmaa. Kuva: AKK: Teemu Asunmaa
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jani Salo voittivat toisen peräkkäisen kuninkuusluokan Suomen mestaruuden rallin SM-sarjassa.

Mestaruus ratkesi tänä viikonloppuna Seinäjoella ajetussa kauden viimeisessä osakilpailussa.Asunmaalle, 33, nyt tullut Suomen mestaruus on rallin SM-sarjan SM1-luokassa uran kolmas.

– Onhan se aina hieno fiilis, kun homma tulee hoidetuksi. Ei ollut helppo viikonloppu, Asunmaa kuvaili ensimmäisiä ajatuksiaan.

Asunmaa lähti SM-sarjan kauden viimeiseen osakilpailuun Seinäjoelle haastajana, olihan SM1-luokan pistekärki neljän ajetun osakilpailun jälkeen Emil Lindholm. Perjantaina ajettujen kolmen ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen Asunmaan johto Lindholmiin nähden oli 3,2 sekuntia ja tuo johto kasvoi lauantain avauksessa kuuteen sekuntiin. Lindholm kavensi eron kahdella seuraavalla erikoiskokeella 1,5 sekuntiin, kun ajamatta oli vielä huoltotauon jälkeiset kolme erikoiskoetta.

Huikea sekuntitaistelu mestaruudesta päättyi kuitenkin heti huoltotauon jälkeisellä erikoiskokeella, kun Lindholm ajoi ulos ja keskeytti. Asunmaalle kolmas Seinäjoen SM-rallin yleiskilpailun voitto irtosi lopulta 40,9 sekunnin turvin.

– Taistelu jäi hieman kesken, kun Emil ajoi ulos. Kyllähän se helpotti sen jälkeen tilannetta, paine ja kiire loppuivat aika nopeasti siinä kohtaa. Helppojahan ne kaksi viimeistä pätkää oli tulla, kun tosiaan ei ollut kiire mihinkään, eroa kun oli jo niin paljon taakse. Sitten vain ajeltiin auto maaliin, Asunmaa kertasi mestaruusratkaisua.

Asunmaa aloitti ja päätti SM-sarjan tänä vuonna voitokkaasti, kun kauden avaus Rovaniemellä tammikuussa toi SM1-luokasta täyden pistepotin. Kolmessa seuraavassa osakilpailussa, Mikkelissä, Joensuussa ja Kouvolassa sijoitus oli toinen.

– Hyvä ja tasainen kausi, huonoin sijoitus kun on toinen. Muutama lisävoittokin kauden aikana oli tosi lähellä, mutta nyt pari voittoa riitti mestaruuteen. Todella suuri kiitos kaikille niille, jotka tämän menestyksen ovat mahdollistaneet, eli yhteistyökumppaneille, tiimille, TGS Worldwidelle sekä kaikille kannattajille, jotka olette tukeneet ja tsempanneet kauden aikana niin pätkillä, varikolla, kuin sosiaalisessa mediassakin, Asunmaa kiitteli.

Rallin junioreiden Suomen mestaruuden vuonna 2011 voittanut Asunmaa on saavuttanut rallin yleisestä SM-sarjasta nyt yhteensä viisi Suomen mestaruutta. Palkintokaapista löytyy myös SM2-luokan Suomen mestaruudet vuosilta 2015 ja 2016. Kuninkuusluokan kolmea mestaruutta ei Asunmaa halunnut lähteä rankkaamaan. Yksi asia kauden viimeisen osakilpailun jälkeen oli ainakin varma. Kotiin ei lauantaina vielä lähdetä.

– Ei osaa sanoa vielä illan ohjelmasta, ehkä tässä jotain tapahtuu. Seinäjoelle jäädään, Suomen mestari Asunmaa naurahti lopuksi.

Lue myös nämä