Konkari Juha Salo pitkästä aikaa podiumilla SM-sarjassa: ”Ollaan pelissä mukana”

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo sijoittui rallin SM-sarjan talvikauden toisessa osakilpailussa Riihimäellä kolmanneksi.
Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eilisen illan ja yön sekä lauantain aikana lunta tuprutti Kanta-Hämeessä sakeasti. Rallijärjestä toteutti ne auraustoimenpiteet, jotka olivat tehtävissä. Teiden pinnoille jäi kuitenkin paljon irtolunta, joten ajo-olosuhteet Riihimäen ja Lopen seuduilla ajetussa SM-rallissa olivat haastavat.

– Tein itselleni tästä päivästä vaikean. Alussa en päässyt kunnon ajorytmiin. EK 2:n ajoin ihan liian varoivaisesti ja sitten EK3:lla yritin väkisin, ajoin hankeen ja sammutin autoni kaiken lisäksi. Kaiken kruunasi samalta pätkältä saatu 10 sekunnin aikasakko vilppilähdöstä, Salo kertasi tiedotteessa hankalaa alkuaan.

– Sen pätkän jälkeen oli itsetutkistelun paikka. Muutin ajotyyliäni. En repinyt enää pikkuteillä käsijarrua yhtä paljon ja ajat paranivat selvästi. Liian väkinäistä ajoni oli alussa, Salo harmitteli.

Salo oli tyytyväinen rallin viimeisen puoliskon vauhtiin ja ajamiseensa.

– Virheet pitää jatkossa saada pois. Ei tällä tasolla saa ottaa ylimääräisiä kymmenen sekunnin aikasakkoja tai hölmöjä pyörähdyksiä. Tyytyväinen olen palkintopallisijastani. Saimme hyvät pisteet ja ekan kerran SM-podiumilla lähes tulkoon vuoteen. Se on hyvä juttu ja lämmittää mieltä, Salo hehkutti.

– Olosuhteet olivat tänään haastavat. Vielä illallakin tuli yllättävän sakeasti lunta. Viimeisellä pätkällä ei meinannut eteensä nähdä. En silti pumppaillut yhtään, koska meillä oli palkintopallille mahdollisuudet. Kolmas sija on siksi OK. Aina sitä voittaa haluaisi ja ajaa kärjessä. Hyviin EK-aikoihin olen tyytyväinen. Ollaan pelissä mukana. Tästä on hyvä jatkaa kautta Kuopioon, Salo summaa.

Ralli SM-sarjan talvikausi jatkuu sarjan kolmannella osakilpailulla  4.–5. maaliskuuta Kuopiossa.

SM-pisteet 2/7 osakilpailua:

1. Mikko Heikkilä  Skoda    38
2. Emil Lindholm  Skoda    34
3. Egon Kaur (EST) Volkswagen 35
4. Teemu Asunmaa  Skoda    29
5. Juha Salo    Skoda    28

Lue myös nämä

 • Uusimmat