Teemu Asunmaalle helpottava voitto – ”Tätä haettiin ja se saatiin”

Teemu Asunmaa voitti Riihimäen SM-rallin lauantaina.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Hannu Rainamo / Hannuphoto
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden avausvoitto irtosi lopulta 22,3 sekunnin erolla. Voitto nostaa alavutelaisen SM-pisteissä neljänneksi.

Asunmaan ja kartanlukija Ville Mannisenmäen kisa ei startannut aivan toivotulla tavalla, kun hyvästä lähtöpaikasta huolimatta ensimmäisellä huoltotauolla sijoitus oli kuudes. Eroa tosin oli kärkeen vain 7,9 sekuntia.

– Pientä tunnustelua näin aluksi. Pikkuteillä oli hieman lumipöperöä, mutta isot tiet olivat hyvin auratut. Pirellin rengas puree odotettuakin paremmin, ja voidaan ajaa selkeästi aggressiivisemmin seuraavat erikoiskokeet, Asunmaa kuittasi.

Aggressiivisempi ajo tuotti heti tulosta, sillä erikoiskokeen kolme pohja-aika 5,1 sekunnin erolla nosti Asunmaan kilpailun kärkeen. Erikoiskokeella neljä Asunmaa oli neljänneksi nopein, ja lenkin päättäneeltä EK5:ltä tuloksena oli viides tila. Päivän viimeiselle huoltotauolle tultaessa Asunmaa oli yleiskilpailun jaetulla ensimmäisellä sijalla.

– Kolmonen meni todella hyvin. Vauhtia pitäisi löytää iltapäivään lisää, laitetaan lisävalot kiinni ja koitetaan löytää vielä lisää vauhtia. Tiukkaa on, mutta mitään ei ole menetetty, Asunmaa totesi.

Viimeiselle, pimeässä ajettavalle lenkille Asunmaa latasi vakuuttavasti pohja-ajat kahdelle ensimmäiselle pätkälle. Päivän päättäneellä erikoiskokeella Asunmaa oli kolmas varmistaen voiton lopulta 22,3 sekunnin erolla.

– Aamupäivällä olisi pitänyt hyödyntää lähtöpaikkaa paremmin, mutta iltapäivän puhtaammat tiet sopivat meille kuitenkin paremmin. Tätä lähdettiin hakemaan ja se saatiin.

Asunmaan kauden avausvoitto nostaa hänet SM-pisteissä neljänneksi. Ennen kauden viimeistä kilpailua viisi parasta suoritusta kuudesta lasketaan. Asunmaan onnistunut viikonloppu ei olisi onnistunut ilman huollon ja yhteistyökumppaneiden tukea.

– Suuret kiitokset yhteistyökumppaneille sekä huollolle. Lisäksi kiitokset Pirellille, rengas toimi moitteettomasti koko rallin ajan. Nyt voi lähteä hyvillä mielin Kuopiota kohti kuukauden päästä. Uudestaan ajetaan jo ensi viikonloppuna Liettuassa Rally Sarmassa osana Baltian mestaruussarjaa, Asunmaa paljasti.

Rallin SM-sarja jatkuu Kuopiossa 4.-5. maaliskuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat