Quantcast

Petter ja Oliver Solbergille tunteikas voitto: ”Ette voi kuvitellakaan, kuinka paljon tämä merkitsee minulle”

Rallin ja rallicrossin maailmanmestari Petter Solberg pääsi lauantaina juhlimaan voittoa poikansa Oliverin kanssa Race of Champions -kilpailussa Ruotsissa.
Petter ja Oliver Solberg
Petter ja Oliver Solberg. Kuva: Petter Solberg media office
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Isä ja poika Solberg nappasivat voiton maiden välisessä joukkuekilpailussa, joka ajettiin Pohjanlahden jäällä Piitimen lähistöllä. Norjaa edustaneet Solbergit löivät finaalissa Yhdysvaltain joukkueen lähtövoitoin 3-1.

Mestareiden kisan joukkuekilpailussa kuljettajat kilpailivat toisiaan vastaan erilaisilla autoilla. Jääradalla liirailtiin muun muassa Polaris Pro XP -mönkijöillä, Porsche 718 Cayman GT4 -autoilla sekä rallicross-radoilta tutuilla Supercar Lites -kilpureilla ja RX2e-sähköautoilla.

Petter Solbergilla nousi tunteet pintaan finaalivoiton jälkeen.

– Tämä oli iso unelmani, että pääsen kilpailemaan Oliverin kanssa. Teit todella hyvää työtä, Petter antoi kehut pojalleen, joka ajaa tänä vuonna Hyundain tehdastiimin kuljettajana rallin MM-sarjassa.

– Ette voi kuvitellakaan, kuinka paljon tämä merkitsee minulle. Olen aiemmin voittanut maiden välisen joukkuekilpailun (vuonna 2014), mutta se ei ollut mitään verrattuna tähän. Se oli jotain erityistä, että pääsin työskentelemään näin läheisesti Oliverin kanssa.

Petter Solberg tuuletti voittoa tuttuun tyyliinsä. Kuva: Petter Solberg media office

Oliver Solberg, 20, pääsi hyvin sinuiksi eri kilpureiden kanssa. Solbergien nuorempi painos ei sortunut virheisiin jääradalla.

– Olen erittäin ylpeä siitä, että ajoimme kilpaa maailman parhaiden joukkoon kuuluvien kuljettajien kanssa ja voitimme. Oliver oli todella viileä jokaisessa lähdössä, hänellä ei ollut ongelmia eikä hän tehnyt virheitä. Hän vain hyppäsi autoon ja ajoi, Petter kuvaili.

– Pari vuotta sitten ajoin isän kanssa yhdessä samassa tiimissä Walesin MM-rallissa. Se oli mukavaa, mutta tämä oli vielä parempaa, Oliver lisäsi.

F1-legenda Mika Häkkinen ja Emma Kimiläinen ajoivat Suomen joukkueessa ja ylsivät välieriin saakka. Suomalaistähdet taipuivat välierävaiheessa USA:n Jimmie Johnsonille ja Colton Hertalle, jotka lunastivat finaalipaikan lähtövoitoin 3-1.

Mestareiden kisa huipentuu sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on yksilökilpailu.

Lue myös nämä

  • Uusimmat