Quantcast

Kansanedustaja ärähti: vaatii venäläiskuskien sulkemista pois Suomen MM-rallista

Kokoomuksen kansanedustaja Kalle Jokinen on kritisoinut venäläisten kuljettajien osallistumista Suomen MM-ralliin.
Nikolai Grjazin
Nikolai Grjazinin osallistuminen Suomen MM-ralliin aiheutti parranpärinää. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jokinen on ottanut Facebook-sivuillaan voimakkaasti kantaa venäläisten urheilijoiden osallistumiseen ensi viikolla ajettavaan Suomen MM-osakilpailuun.

WRC2-luokkaan on ilmoittautunut venäläiskaksikko Nikolai Grjazin ja Konstantin Aleksandrov, jotka kilpailevat Skoda Fabia Rally2:lla. Renault Clio Rally5 -autolla mukaan on ilmoittautunut Vitali Antonov, jolla on kartturinaan hollantilainen Christiaan van der Rijsen.

– Venäläisten urheilijoiden osallistuminen Suomessa järjestettäviin kilpailuihin pitää estää urheiluministerin kannanotolla. On kohtuutonta vastuunpakoilua jättää Venäjän aloittaman raakalaismaisen sodan seurauksiin reagoimista yksittäisten urheilun lajiliittojen vastuulle. MM-rallin järjestäjä on FIA. eikä Suomen AKK voi asiassa toimia. Eestissä venäläiskuskien osallistuminen Eestin Ralliin estettiin ryhdikkäästi ministeripäätöksellä, Jokinen kirjoitti tiistaina.

– Nyt on urheiluministeri (Petri) Honkosella vielä puolitoista viikkoa aikaa toimia ja osoittaa ryhtiä ja kieltää venäläisten kilpaileminen Suomessa, ennen kuin venäläiset kuljettajat tulevat runtimaan Jyväskylän ympäristöön urheiluministerin etupihalle.

Grjazin on ajanut Venäjän aloitettua sodan Ukrainassa kolme MM-rallia. Kroatiassa huhtikuussa hän ajoi WRC2-luokassa neljänneksi, Portugalissa toukokuussa venäläiskuski keskeytti ja kesäkuussa Sardiniassa nappasi luokkavoiton.

Viron MM-rallissa Grjazinia ei nähty, koska maan hallitus eväsi häneltä oikeuden osallistua kisaan. Suomen MM-rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen kommentoi paljon keskustelua herättänyttä aihetta Rallit.fille heinäkuun alkupuolella.

–  Sillähän ei oikeastaan ole mitään väliä, mikä AKK:n linjaus on venäläisten suhteen. Kyseessä on MM-ralli, ja FIA:n arvosarjoissa he tekevät linjaukset siitä, ketkä saavat osallistua ja ketkä ei. Siihen me emme pysty sporttipuolen näkökulmasta vaikuttamaan itse millään tavalla, Tarkiainen sanoi.

Lue myös: Suomen MM-rallin järjestäjä venäläiskuskien osallistumisesta: Emme voi itse vaikuttaa millään tavalla

Katso alapuolelta viime vuoden Suomen MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat