Kalle Rovanperästä ja kartanlukija Jonne Halttusesta tulee tuplamestareita

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen. Kuva: Skoda Motorsport

Kalle Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen pääsevät juhlimaan kahta mestaruutta kuluvan MM-rallikauden päätteeksi.

Rovanperä varmisti vajaat kaksi viikkoa sitten WRC2 Pro -luokan kuljettajien mestaruuden, kun hän ja kartturi Halttunen ajoivat luokkavoittoon Walesissa. Suomalaispari karkasi pistetaulukossa tavoittamattomaan pistejohtoon ennen kahta viimeistä osakilpailua.

Perjantaina puolestaan varmistui se, että Skoda Motorsport kuittaa valmistajien mestaruuden WRC2 Pro -luokassa. Asia sai sinettinsä, kun kauden päättävän Australian MM-rallin osallistujalista tuli julki.

Skodalla on merkkimestaruuskamppailussa 53 pisteen etumatka M-Sport Fordiin ennen ensi viikolla ajettavaa Katalonian MM-rallia. Skoda on ilmoittanut Kataloniaan sekä Rovanperän että Jan Kopeckyn ajamaan WRC2 Pro -pisteistä. M-Sportilta kisassa on mukana vain Gus Greensmith.

Katso alta video, mitä Katalonian MM-rallissa on luvassa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

M-Sport ei lähetä Australiaan yhtäkään WRC2 Pro -autokuntaa, joten tallilla ei ole mitään mahdollisuuksia ottaa Skodaa kiinni kauden lopuissa kilpailuissa. Skoda on ilmoittanut Australiaan Kopeckyn.

Rovanperän rallikausi päättynee ensi viikolla Katalonian MM-osakilpailuun, minkä jälkeen hän voi keskittyä enemmän Puolustusvoimien palvelukseen, jonka hän aloitti tällä viikolla.

Lue myös: Jäähyväiset ainutlaatuiselle MM-rallille – tämä kaikki sinun pitää tietää Katalonian osakilpailun reitistä

Viime kaudella Rovanperä ja Halttunen sijoittuivat kolmanneksi WRC2-luokassa. Skoda voitti saman luokan tiimimestaruuden vuosi sitten.

Rovanperän ja Halttusen odotetaan siirtyvän WRC-autoon ensi kaudeksi. Todennäköisenä osoitteena pidetään Tommi Mäkisen johtamaa Toyotan tehdastiimiä.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja