Citroenin WRC-tiimillä kaikki konstit käytössä – ilmoitti kolme WRC-autoa MM-kauden päätösralliin

Mads Östberg. Kuva: Citroen Racing

Citroenin WRC-talli on ilmoittanut kolme autokuntaa kauden päättävään Australian MM-ralliin.

Citroen on osallistunut tähän mennessä kahdella autolla kauden jokaiseen osakilpailuun. Norjalaiskuljettaja Mads Östberg saa kolmannen WRC-auton käyttöönsä Australiassa, mikäli tallin ykköstähdellä Sebastien Ogierilla on mahdollisuudet taistella kuljettajien mestaruudesta kauden päätöksessä.

Seitsemättä MM-titteliään jahtaava Ogier on 28 pisteen päässä Toyotan Ott Tänakista ennen ensi viikolla ajettavaa Katalonian MM-rallia. Käytännössä Ogierin mestaruushaaveet säilyvät hengissä, mikäli hän pystyy ottamaan Tänakia enemmän MM-pisteitä Kataloniassa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanne!

– Olemme valmistautuneet mahdollisimman hyvin Espanjaa varten ja toivomme saavamme vahvan tuloksen molemmille kuljettajapareillemme. Jos onnistumme siinä, Sebin ja Julienin (Ingrassia) pitäisi pysyä mukana taistossa kuljettajien ja kartanlukijoiden maailmanmestaruuksista, Citroenin tallipäällikkö Pierre Budar kertoo rallin MM-sarjan nettisivuilla.

Katso alta video, mitä Katalonian MM-rallissa on luvassa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Östbergin tehtävänä olisi toimia Esapekka Lapin tavoin Ogierin tukena Australiassa ja ryövätä pisteitä ranskalaisen kilpakumppaneilta. Norjalainen saisi loistavan lähtöpaikan WRC-letkan peräpäästä Australian sorakisaan.

– Viime vuonna Mads oli kolmas Australiassa ja hänellä olisi todella hyvä lähtöpaikka perjantaina. Hän voi todellakin tuoda hyvän lisäpanoksen tiimillemme, Budar luottaa.

Östberg on kilpaillut tällä kaudella Citroenin C3 R5 -autolla WRC2 Pro -luokassa. Norjalainen janoaa pääsyä takaisin WRC-autoon.

– Olen todella onnellinen, että saan tämän mahdollisuuden Citroenilta ja Pierreltä ja että he luottavat minuun ja Torstein Erikseniin näinkin tärkeässä tehtävässä. Asia ei ole vielä varma, mutta olemme valmiita tekemään kaiken mahdollisen varmistaaksemme hyvän tuloksen Sebille ja tiimille, Östberg kertoi Twitterissä.

Lue myös: Jäähyväiset ainutlaatuiselle MM-rallille – tämä kaikki sinun pitää tietää Katalonian osakilpailun reitistä

Australian MM-osakilpailuun on ilmoittautunut kaikkiaan 12 WRC-autokuntaa. Hyundai valitsi Dani Sordon ajamaan tallin kolmatta autoa Thierry Neuvillen ja Andreas Mikkelsenin rinnalla. Hyundai taistelee valmistajien tämän kauden mestaruudesta Tommi Mäkisen johtamaa Toyotaa vastaan.

Myös M-Sport Ford on mukana kolmella autolla Australiassa. Uusiseelantilainen Hayden Paddon ajaa kolmatta Ford Fiesta WRC:tä.

Suomalaisista ralliin osallistuvat Citroen-kuljettaja Lappi, M-Sport Fordin Teemu Suninen ja Toyotan Jari-Matti Latvala.

Katso Australian MM-rallin osallistujalista täältä.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja