Lähteet pitävät jo varmana: Ott Tänak palaa Hyundaille

Ott Tänak palaa ensi kaudella Hyundaille, uutisoivat useat eri lähteet.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Muun muassa Dirtfish-sivusto kertoi tiistaina aamupäivästä Suomen aikaa, että Tänak on tehnyt sopimuksen Hyundain kanssa kaudesta 2024. Hyundai ei ole kuitenkaan vielä virallisesti vahvistanut tietoa.

Jos uutinen pitää paikkaansa, palaa vuoden 2019 maailmanmestari Thierry Neuvillen tallikaveriksi vain yhden vuoden tauon jälkeen. Tänak kilpaili korealaisvalmistajan leivissä myös kaudella 2022.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun virolaistähti ravisuttaa rallipiirejä kovalla siirrolla. Hän kohautti edellisen kerran vuoden 2019 maailmanmestaruutensa jälkeen ja siirtyi Toyotalta juuri Hyundaille. Ironista on se, että nytkin alla on voitto, kun Tänak juhli juuri viikonloppuna Chilen MM-rallin voittoa.

Tuorein vaihdos tapahtui sitten kauden 2022 jälkeen. Tänak ajoi kaudet 2020-2022 Hyundailla, mutta pakkasi sitten nopeasti laukkunsa ja vaihtoi M-Sportille. Etenkin viimeisellä kaudella virolaisen ja tiimin välillä kuohui. Nyt Hyundai on kuitenkin erilaisessa tilanteessa kuin silloin, kun virolainen edellisen kerran tallista lähti.

– Hyundai ei ole enää sama tiimi kuin mistä hän lähti 18 kuukautta sitten, nimetön lähde muistuttaa Dirtfishille.

– Tallipäällikkö on vaihtunut, tiimimanageri on vaihtunut ja nyt siellä on myös FX (Demaison), joka tulee auttamaan tiimiä paljon insinöörimielessä, lähde muistutti.

Neuville totesi jo Chilen MM-rallin jälkeen hyvin vihjailevaan sävyyn, että hän olisi saamassa tutun tallikaverin rinnalleen ensi kaudeksi.

– Meidän täytyy vahvistaa talliamme. Tullessaan hän todennäköisesti toisi tietoa kilpailevasta autosta, mistä on vain apua, Neuville sanoi Belgian yleisradioyhtiö RTBF:lle.

– Olen aina sanonut, että hänet oli vaikeinta lyödä. Hän oli hyvä vertailukohta minulle ja antoi minulle mahdollisuuden ylittää itseni ajoittain. Vaikka tiimityöskentely ei ole aina ollut helppoa, Cyril Abiteboulin (Hyundain tallipäällikkö) johdolla hän vetää varmasti samaa köyttä ja hänestä tulee hyvä tallikaveri, Neuville jatkoi.

Tänakin kuluva kausi M-Sportilla on ollut vaikea. Chilessä virolainen palasi voittokantaan, mutta hänen sitä edellinen voittonsa oli niinkin kaukaa kuin Ruotsin MM-rallista helmikuulta.

Chilen MM-ralli päättyi Tänakin voittojuhliin. Kisan parhaat palat voit katsoa alta.

Lue myös nämä