Toyotan isolta pomolta erikoinen väittämä Kalle Rovanperästä

Japanilaisvalmistaja Toyotan hallituksen puheenjohtaja Akio Toyoda on jakanut kiitoksia Suomessa päämajaansa pitävälle Toyotan WRC-rallitallille.
Akio Toyoda ja Kalle Rovanperä
Akio Toyoda ja Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan huikea menestysputki jatkui viikonloppuna Chilen MM-rallissa. Talli ei saavuttanut osakilpailuvoittoa, mutta sen sijaan se varmisti valmistajien maailmanmestaruuden. Hyundailla ei ole enää mahdollisuuksia tavoittaa Toyotaa kahdessa viimeisessä osakilpailussa.

Hyundain tappio varmistui käytännössä Chilen MM-rallin viimeistä edellisellä erikoiskokeella, jolla Hyundai-kuski Teemu Suninen keskeytti toiselta sijalta. Tämän jälkeen Toyota-kuskien tehtävänä oli ottaa riittävästi pisteitä Power Stage -erikoiskokeelta, jotta talli pääsisi juhlimaan MM-titteliä.

Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans sinetöivät tittelin ajettuaan kaksi nopeinta aikaa päätöspätkällä. Siitä alkoivat tiimin mestaruusjuhlat.

– Haluan onnitella kaikkia Toyota Gazoo Racingin tallin jäseniä valmistajien mestaruudesta, Toyota-pomo Toyoda kiitteli tiedotteessa.

Toyota-kuskeista Evans sijoittui Chilen MM-rallissa kolmanneksi ja Rovanperä neljänneksi. Toyoda halusi nostaa esiin etenkin Evansin tämän kauden suoritukset.

– Tänä vuonna Elfyn on ollut ratkaiseva tekijä valmistajien tittelin taustalla kuudella palkintokorokepaikallaan ja kahdella voitollaan. Kiitoksia Elfyn ja Scott (kartanlukija Martin) kolmannesta sijasta, joka ratkaisi mestaruuden, Toyoda lausui.

– Kallen ja Jonnen (kartanlukija Halttunen) voitot ovat toki olleet myös iso apu.

Toyodan väittämä on sinänsä erikoinen, koska Rovanperä ja Halttunen ovat tuoneet selkeästi eniten pisteitä Toyotalle valmistajien MM-sarjaan. Toyotalla on MM-taulukossa kasassa pisteitä kaikkiaan 466, joista Rovanperä ja Halttunen ovat tuoneet 208.

Evans ja kartanlukija Martin ovat puolestaan keränneet Toyotalle 133 pistettä tällä kaudella.

Niin tai näin, Toyota ansaitsi tänäkin vuonna merkkimestaruuden. Ja kauden päätöskisoissa Rovanperä ja Evans kamppailevat kuljettajien tittelistä.

Rovanperällä on MM-sarjassa 31 pisteen etumatka tiimitoveriinsa ennen kahta viimeistä osakilpailua.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alta kooste Chilen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat