Kalle Rovanperän haastajalla miltei ”mahdoton tehtävä” – ”Tilanne on nyt tämä”

Thierry Neuville ei ole vielä täysin heittänyt kirvestään kaivoon rallin MM-sarjan mestaruustaistossa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville esiintyi vahvasti Viron ja Suomen MM-ralleissa napattuaan kakkossijat molemmista kisoista. Suomessa Neuville onnistui supistamaan Kalle Rovanperän MM-johtoa, sillä sarjaa johtava suomalaistähti ajoi ulos ja keskeytti kotikilpailussaan.

Neuville on MM-pisteissä kolmantena, kun neljä osakilpailua on jäljellä. Eroa ykkösenä olevaan Rovanperään on 36 pistettä. Belgialaisen edellä on myös Toyota-kuljettaja Elfyn Evans, joka on 25 pisteen tallitoveristaan Rovanperästä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

– Voisimme olla vieläkin lähempänä Kallea, mutta olemme menettäneet liikaa pisteitä muutamissa kisoissa. Tilanne on nyt tämä, Neuville sanoo.

Kenian Safari-rallissa Neuvillelle mätkäistiin hylkäys, koska Hyundai-kuljettajan taustajoukkoihin kuulunut henkilö oli käynyt tiedustelemassa erikoiskokeilla. Tämä ei ole säännöissä sallittua. Portugalin rallissa Neuvillen autossa oli puolestaan teknisiä ongelmia ja Kroatiassa hän ajoi ulos.

Neuville ei ole kuitenkaan täysin luovuttanut mestaruustaistoa.

– Kallen 36 pisteen etumatkan kurominen kiinni… En sanoisi, että se on mahdoton tehtävä. Mutta se on vaikea tehtävä, Neuville summailee.

Hyundai-tähti luottaa siihen, että hän pystyy tulevissa kisoissa tekemään vahvoja esityksiä. Seuraava osakilpailu ajetaan Kreikassa, minkä jälkeen rallikaravaani suuntaa Chilen kautta Keski-Eurooppaan ja lopulta Japaniin.

– Tulevien rallien pitäisi olla vahvoja meille. Viime vuonna saimme Kreikassa kolmoisvoiton ja Japanissa voiton. Asvalttikisoissa minulla pitäisi ylipäätään olla hyvä vauhti, Neuville viittaa uuteen Keski-Euroopan ralliin, joka ajetaan Tshekissä, Saksassa ja Itävallassa asvalttibaanoilla.

Kreikan Akropolis-ralli on ohjelmassa 7.-10. syyskuuta.

Lue myös: Belgiassa maalaillaan huimaa skenaariota – näin Kalle Rovanperä häviäisi mestaruustaiston historiallisen tylysti

Katso alta Suomen MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat