Harrasterallisarjan finaalikisassa lähes 180 autokuntaa – kuka korjaa potin?

Harrasterallisarjan kausi 2023 ajetaan päätökseen tulevana lauantaina Sastamalan ympäristössä.
Kai Hyttinen
Kai Hyttinen. Kuva: Tero Lyttinen/Raceway Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tyrvään Moottorikerhon järjestämä Luksushuvilat.fi-ralli on sekä valtakunnan sarjan että Etelä-Suomen mestaruussarjan päätösosakilpailu. Viiden erikoiskokeen ralliin on ilmoittautunut lähes 180 kuljettajaparia.

Sastamalan kilpailun nelivetoluokan ja samalla yleiskilpailun voitosta on tulossa mielenkiintoinen taistelu muun muassa kokeneen kainuulaisen ralliharrastajan Kai Hyttisen ja rallisprintin hallitsevan Suomen mestarin Tuukka Hallian välillä.

Mitsubishiä ohjastava Hyttinen sijoittui Harrasterallisarjan pohjoisessa aluesarjassa toiseksi ja lähtee nyt hakemaan kärkisijoja myös valtakunnan sarjasta. Hyttinen voitti kaikki neljä pohjoisen osakilpailua ja Sastamalan rallin voitolla hän pystyisi taistelemaan myös valtakunnan sarjan kärkitiloista.

– Olen sitä mieltä, että pisteet laskeskellaan sitten viimeisen kisan jälkeen. Eihän sitä välttämättä päästä edes maaliin. Viimeksi olen ajanut tuolla seudulla rallia joskus F-Cup-kisassa ja siitä on vuosikausia, Hyttinen kertoo.

Useissa pohjoisen kisoissa Hyttinen on ollut ylivoimainen ja odottaa nyt mielenkiinnolla vääntöä Hallian kanssa.

– Toivottavasti Hallian auto nyt kestää loppuun saakka, niin saadaan varmaan hyvä kisa. Kyllähän se voitto on tavoitteena, eihän sinne nyt muuten kannattaisi lähteä, Hyttinen sanoo.

Hyttisen kanssa valtakunnan sarjan kärkitiloista taistelevat muun muassa nilsiäläinen nuorten luokan kuljettaja Aaron Holopainen, oululainen seniorikuski Henrik Salo, Nivalan Pauli Junttila sekä Seinäjoen Jari-Matti Tiilikka.

Hyttinen ja Tiilikka keskittyivät alkukaudesta ainoastaan pohjoisen sarjan kisoihin, mutta innostuivat mukaan valtakunnan sarjan finaaliin hyvän pistetilanteen vuoksi. Valtakunnan sarjassa lasketaan viisi parasta pistesaalista kahdeksasta kisasta.

Useammalla kuljettajalla on mahdollisuus päättyä täyden pistepotin myötä tasapisteisiin. Tasatilanteessa verrataan kuudennen osakilpailun menestystä ja viime kädessä lasketaan erikoiskoevoittoja.

Etelä-Suomen mestaruustaistelu on myös erittäin tiukka, sillä seitsemän kuljettajaa on neljän pisteen sisällä. Kärkipaikan jakavat Nilsiän Aaron Holopainen ja Ähtärin Tuomo Setälä.

Harrasterallisarjan palkinnot jaetaan Sastamalan kilpailun jälkeen. Valtakunnan sarjassa kahdeksan parasta autokuntaa saa rahapalkinnon. Etelä- ja Pohjois-Suomen sarjoissa potti riittää jaettavaksi kuudelle parhaalle.

Lue myös nämä

  • Uusimmat