Belgiassa maalaillaan huimaa skenaariota – näin Kalle Rovanperä häviäisi mestaruustaiston historiallisen tylysti

Kalle Rovanperällä on yhä tukeva ote rallin MM-sarjan tämän kauden mestaruudesta, vaikka hän ajoi ulos edellisessä osakilpailussa Suomessa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: McKlein/Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperällä on MM-taulukossa 25 pisteen etumatka Toyota-tallikaveriinsa Elfyn Evansiin ennen neljää viimeistä osakilpailua. Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville on puolestaan 36 pisteen päässä suomalaistähdestä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Rovanperältä löytyy rallin maailmanmestaruus viime vuodelta, kun taas Evans ja Neuville jahtaavat edelleen ensimmäistä MM-titteliään. Neuvillen kotimaassa Belgiassa onkin mietitty skenaarioita, kuinka Hyundai-tähti voisi vielä nousta mestariksi Rovanperän edelle.

La Derniere Heure -lehti on maalaillut loppukaudelle jopa sellaisen juonen, että Neuville ottaisi tittelin noustessaan tasapisteisiin Rovanperän kanssa.

Näin koko kuvio menisi:

Neuville jälleen Akropoliksen ykkönen

Rajut sorakisat ovat sopineet hyvin Hyundaille. Vuosi sitten Hyundai otti Kreikan Akropolis-rallissa peräti kolmoisvoiton. MM-sarjaa johtava Rovanperä kärsisi jälleen ensimmäisestä lähtöpaikastaan, mikä avaisi tilaisuuden iskuun Neuvillelle, jolla on parempi starttipaikka ensimmäisenä kilpailupäivänä.

Belgialaislehden skenaariossa Neuville ajaisi voittoon ennen Toyotan Sebastien Ogieria, joka tekee Kreikassa paluun MM-ralliin kesäpaussinsa jälkeen. Hyundain Esapekka Lappi sijoittuisi kolmanneksi ennen Evansia ja Rovanperää, jonka olisi tyytyminen viidenteen tilaan.

Power Stagelta Neuville nappaisi yhden pisteen enemmän kuin Rovanperä. Näin Neuville nousisi MM-sarjassa jo toiseksi 20 pisteen päähän suomalaisesta.

Pistetilanne Akropolis-rallin jälkeen:

Rovanperä 183
Neuville 163
Evans   159

Tänak pitkästä aikaa voittoon

MM-kauden 11. osakilpailu ajetaan Chilessä syys-lokakuun vaihteessa. Belgialaishahmotelman mukaan Ott Tänak saisi pitkästä aikaa kunnon täysosuman M-Sportin Ford Puman ratissa ja ajaisi sorakisan voittoon. Evans ottaisi puolestaan kakkossijan ja Neuville kolmostilan. Rovanperän kohtalona olisi jäädä neljänneksi.

Power Stagelta Rovanperä nappaisi yhden pisteen enemmän kuin Neuville. Näin Hyundai-kuski kuroisi Rovanperän pistejohtoa kiinni vain kahdella pisteellä.

Pistetilanne Chilen MM-rallin jälkeen:

Rovanperä 199
Neuville 181
Evans   178

Neuvillesta ensimmäinen Keski-Euroopan valtias

Kauden viimeistä edellinen osakilpailu on ohjelmassa lokakuun lopussa. La Derniere Heure povaa, että Neuville ajaisi ykköseksi historian ensimmäisessä Keski-Euroopan MM-rallissa, joka järjestetään Tshekissä, Saksassa ja Itävallassa. Tänak ja Evans nappaisivat himmeämmät palkintosijat ennen neljänneksi sijoittuvaa Rovanperää.

Power Stagelta Neuville nappaisi niin ikään täydet lisäpisteet ennen Rovanperää. Näin belgialainen nousisi kokonaistilanteessa jo neljän pisteen päähän suomalaiskuskista.

Pistetilanne Keski-Euroopan MM-rallin jälkeen:

Rovanperä 215
Neuville 211
Evans   196

Neuville kruunataan mestariksi viimeisellä erikoiskokeella

Sebastien Ogier voi ajaa paineitta kauden päätöskisassa Japanissa. Skenaarion mukaan Ogier ottaisi Toyotalle voiton sen kotikilpailussa, mutta Rovanperä sen sijaan kokisi valtavan pettymyksen mestaruuskamppailussa.

Ennen viimeistä erikoiskoetta Neuville olisi kakkosena ja Rovanperä kolmosena. Tämä tarkoittaisi sitä, että Power Stagen tulos ratkaisisi mestarin. Kun Neuville ajaisi Powerilla ykköseksi ennen Rovanperää, parivaljakko päätyisi tasatilanteeseen MM-pisteissä.

Tämä puolestaan tarkoittaisi sitä, että Neuville ottaisi mestaruuden voittojensa määrän perusteella. Neuvillella olisi tilillään kolme ykköstilaa Rovanperän kahta voittoa vastaan.

Loppupisteet Japanin MM-rallin jälkeen:

Neuville 234
Rovanperä 234
Evans   208

Se olisi historiallista rallin MM-sarjassa, että kaksi mestaruudesta taistelevaa kuljettajaa päätyisi tasapisteisiin kauden päätteeksi.

Mutta tähän skenaarioon Rovanperällä on varmasti sanansa sanottavana. Kuten myös Evansilla.

MM-sarja jatkuu vajaan kuukauden kuluttua Akropolis-rallilla. Katso rallin MM-sarjan kalenteri kokonaisuudessaan täältä.

Katso alta Suomen MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

 • Uusimmat