Kalle Rovanperältä viileä arvio tilanteestaan

Kalle Rovanperä esitteli keskiviikkona drifting-taitojaan Virossa ja kertoi samalla kuulumisiaan pettymykseen päättyneen Suomen MM-rallin jälkeen.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä oli Keski-Suomessa kiinni huipputuloksessa perjantai-iltapäivään saakka. Sitten Toyota luisui penkan puolelle ja lopulta MM-rallia johtaneen Rovanperän kilpuri pysähtyi katolleen tielle.

Rovanperä ei pystynyt enää jatkamaan kilpailua, joten kotirallista tuli hänelle niin sanottu nollakisa.

– Niitä ei tarvitsisi tulla. Olisi mukavaa ajaa koko kausi ilman sellaista – se on täysin mahdollista. Mutta valitettavasti en pystynyt sellaiseen tänä vuonna, Rovanperä kertoi virolaiselle Delfi-sivustolle.

Suomessa Rovanperällä oli avaimet kasvattaa MM-johtoaan entisestään, mikä olisi siivittänyt hänet todella lähelle toista MM-titteliään. Sen sijaan Jyväskylässä voiton ottanut tallikaveri Elfyn Evans nousi 25 pisteen päähän suomalaisesta. Hyundain Thierry Neuville on puolestaan 36 pistettä Rovanperää jäljessä.

Rovanperä kuittasi viileästi virolaismedialle, ettei hän ole erityisen huolissaan tilanteesta.

– Toki ero pieneni liikaa, sillä meillä oli jo mukava johto. Suunnitelmana oli kasvattaa etumatkaa Suomessa. Tilanne ei ole tietenkään niin helppo kuin se olisi voinut olla, Rovanperä sanoi perään.

Kauden seuraava osakilpailu on ohjelmassa kuukauden kuluttua Kreikassa, minkä perään rallikaravaani suuntaa Chileen. Etelä-Amerikassa ajetaan soralla Kreikan Akropolis-rallin tavoin.

– Seuraavissa kisoissa on todella vaikeaa avata tietä ensimmäisenä autona, joten ei ole helppoa kasvattaa eroa Kreikassa, Rovanperä sanoi.

– Toivottavasti pystyn viettämään mukavan loman, jonka jälkeen minulla on hyvin energiaa puskea kohti hyviä tuloksia, suomalaistähti suunnitteli.

Rovanperä otti myös kantaa M-Sport Fordin Ott Tänakin tilanteeseen. Virolaistähti on kärsinyt teknisistä ongelmista viime kisoissa. Suomessa Tänak joutui keskeyttämään jo kolmannella erikoiskokeella.

– Ottilla on ollut melko vaikea kausi. Hän on puskenut hyvin ja ollut nopea useissa ralleissa, mutta hänellä on ollut paljon epäonnea. Kausi ei todellakaan ole ollut helppo hänelle, Rovanperä tiivisti.

Katso alta Suomen MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat