Hyundain uusi guru tehnyt vaikutuksen rallitähteen – ”Vain voitot merkitsevät hänelle”

Ranskalainen tekniikkaguru Francois-Xavier Demaison on vahvistanut Hyundain WRC-rallitallia alkukesästä lähtien.
Francois-Xavier Demaison
Francois-Xavier Demaison. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain johtoporrasta on uudistettu tämän kauden aikana. Formula ykkösistä tuttu Cyril Abiteboul aloitti tallipäällikkönä vuoden alussa. Ranskalaispomon ensimmäinen iso värväys oli ”FX” Demaison, joka on niin ikään toiminut formula ykkösen puolella.

Mutta ennen kaikkea Demaison on tunnettu rallimaailmassa, sillä hän oli yksi merkittävistä tekijöistä Volkswagenin menestyksen taustalla viime vuosikymmenen puolella.

Demaison toimi ensimmäistä kertaa Hyundain teknisenä johtajana kesäkuisessa Sardinian MM-rallissa, jossa Thierry Neuville ja Esapekka Lappi toivat tallille kaksoisvoiton. Demaisonin kädenjälki ei näy vielä konkreettisesti suurelle yleisölle, mutta uusi pomo on tuonut uutta säpinää tiimin kulisseihin.

Demaison on tehnyt lyhyessä ajassa vaikutuksen tallin tähtikuljettajaan Neuvilleen.

– Talliin tehdään uudistuksia, ja on selvästi nähtävissä, että kehityssuunta on positiivinen, Neuville arvioi DirtFish-sivustolle.

– Se antaa tallin jokaiselle jäsenelle lisää motivaatiota, kun näemme parantavamme – etenkin Suomen kaltaisissa kisoissa, joissa meillä on ollut vaikeaa.

Tallipomo Abiteboul on aiemmin arvioinut, että Hyundai on tällä hetkellä Toyotaa jäljessä keskimäärin 0,17 sekuntia kilometriä kohden. Hyundai i20 N Rally1 -autoon on tulossa uudistuksia, mutta muutosten tekeminen ei ole helppoa tiukkojen luokittelusääntöjen vuoksi.

Lue myös: Hyundain WRC-talli testasi uutta ratkaisua

Neuville luottaa, että talli pääsee pian nauttimaan Demaisonin aloittaman työn hedelmistä.

– Hänellä on toki edelleen iso työ tehtävänä organisoidessaan eri osastoja, mutta hän tekee sen hyvin. Ja se on nähtävissä, että vain voitot merkitsevät hänelle. Sitä mentaliteettia hän iskostaa tallin jokaiseen jäseneen, Neuville sanoi.

– Ja se on hyvä juttu.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan ensi viikolla Kreikassa.

Katso alta Kreikan MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat