Quantcast

Toyotan rallitiimin suojatti ottanut uuden askeleen urallaan – seuraavaksi edessä lempikisat: ”Yritän nauttia ja hyökätä”

Kenian Safari-ralli tuntuu sopivan hyvin Toyotan japanilaiskuljettaja Takamoto Katsutalle.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Katsuta saavutti uransa toisen palkintosijan rallin MM-sarjassa ajettuaan kolmanneksi viime viikonlopun Safarissa. Ensimmäinen palkintokorokepaikka oli tullut niin ikään Keniassa vuosi sitten, jolloin hän oli toinen.

Toyota oli iskussa tämän vuoden Safarissa, sillä japanilaisvalmistaja valloitti neljä ensimmäistä sijaa.

– Kilpailu oli todella vaikea. Kiviä oli paljon väistettävänä ja välillä meillä oli pieniä ongelmia sen takia. Mutta auto oli todella vahva, minkä ansiosta pystyimme saavuttamaan tämän tuloksen, Katsuta summasi.

Jyväskylässä asuvan Katsutan valmentajana toimii Toyotan testikuljettaja Juho Hänninen. Yhteistyö on tuottanut tulosta, sillä Katsuta on selvästi ottanut askeleen eteenpäin urallaan.

Tänä vuonna japanilainen on tehnyt tasaista jälkeä MM-sarjassa, jonka pistetilanteessa hän on jaetulla kolmostilalla Ott Tänakin kanssa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

– Taka ajoi jälleen hienosti Keniassa kuten viime vuonnakin. Hänellä oli hieman epäonnea lauantaina rengasrikkojen kanssa, mutta samaan aikaan hänellä oli erittäin kypsä lähestymistapa haastaviin olosuhteisiin, Hänninen kehui.

– Hän otti kaikki rajut osuudet varmasti ja hyökkäsi paremmissa olosuhteissa. Se on elintärkeää hyvään tulokseen tässä rallissa.

Katsutan kartanlukija Aaron Johnston pääsi nyt ensimmäistä kertaa ruiskuttamaan kuohujuomaa palkintokorokkeelle. Johnston siirtyi Katsutan rinnalle viime syksynä.

– Aaron teki jälleen loistavaa työtä kuten muissakin ralleissa. Hän valmistautuu erittäin hyvin jokaiseen ralliin, ja halusin antaa hänelle vastalahjana hyvän tuloksen, Katsuta sanoi.

Rallin MM-kausi jatkuu seuraavaksi erilaisilla olosuhteissa, kun karavaani siirtyy Keniasta kohti pohjoista. Virossa ja Suomessa kamppaillaan äärimmäisen nopeilla sorateillä.

Katsuta on saanut rallioppinsa keskisuomalaisissa soraränneissä.

– Seuraavaksi ajetaan Viro ja Suomi, joka on minulle kotiralli, joten aion puskea täysillä. Näissä kisoissa pitää ottaa riskejä, mutta pidän sellaisista riskeistä. Yritän siis nauttia ja hyökätä, Katsuta suunnitteli.

Elfyn (Evans) voitti Suomessa viime vuonna, ja Kalle (Rovanperä) on hullun nopea, mutta yritän olla mahdollisimman lähellä heitä. Siitä tulee varmasti hauskaa.

Viron MM-ralli ajetaan heinäkuun puolivälissä. Suomen MM-ralli on ohjelmassa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Katso alapuolelta kooste tapahtumarikkaasta Safari-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat