Kalle Rovanperällä edessä uusi ralli – ”Jos hän saa hyvän tuloksen, hän on hyvissä asemissa mestaruustaistossa”

Kalle Rovanperä. Kuva: Skoda Motorsport

Kalle Rovanperän reilun kuukauden mittainen kilpailutauko päättyy tällä viikolla, kun rallin MM-sarja jatkuu Korsikan asvalttikilpailulla.

Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen osallistuvat ensimmäistä kertaa Korsikan MM-ralliin. Suomalaislupaus starttaa kisaan yksityistiimin Skoda Fabia R5 -autolla, mutta hän ajaa kilpailussa WRC2 Pro -luokan pisteistä Skoda Motorsportin ilmoittamana.

Rovanperä osoitti jo viime kaudella, että hänen vauhtinsa on kohdallaan myös asvaltilla. Puuppolalainen ajoi WRC2-luokan kakkoseksi Saksan MM-rallissa ja otti luokkavoiton Kataloniassa, missä ajetaan sekä soralla että asvaltilla.

– Korsikan ralli on ainutlaatuinen muihin asvalttikisoihin verrattuna. Siellä ei ole käytännössä yhtäkään suoraa ja kirjaimellisesti siellä on tuhansia mutkia. Vaikka en ole koskaan aiemmin ollut kyseisellä saarella, haluan saavuttaa hyvän tuloksen, Rovanperä kertoo.

WRC2 Pro -luokassa Rovanperällä on vain yksi vastustaja, M-Sportin Lukasz Pieniazek. Kaikkiaan lähtöviivalla on 25 R5-luokituksen autokuntaa, joten suomalaiselle riittää mittatikkuja. Mukana ovat muun muassa ranskalaiset Pierre-Louis Loubet, Yoann Bonato ja Eric Camilli, venäläislupaus Nikolai Grjazin ja norjalaiskuljettaja Ole Christian Veiby.

Rovanperä nappasi Monte Carlon ja Ruotsin ralleista WRC2 Pro -luokan kakkossijat. Luokan pistetilanteessa hän on kolmantena.

– Jos hän saa hyvän tuloksen Korsikalla, hän on hyvissä asemissa mestaruustaistossa. Pitää kuitenkin muistaa se, että hän kilpailee ensimmäistä kertaa Korsikalla. Siellä voittoon ei vaadita pelkästään nopeutta, sillä myös kestävyys on merkittävässä roolissa, Skoda-pomo Michal Hrabanek sanoo.

Rovanperä on valmistautunut kilpailuun ajamalla testin Korsikalla. Katso alta video Rovanperän testistä.

 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja