Kalle Rovanperä pääsi viimein vauhtiin

Kalle Rovanperä palasi niin sanotusti sorvin ääreen torstaina.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Nodas Andronis
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä aloitti Toyotan testirupeaman kunnolla Kreikassa GR Yaris Rally1 -kilpurin ratissa. Talli suorittaa viikonlopun aikana Etelä-Euroopassa valmistautumistestit ennen kahden viikon kuluttua ajettavaa Akropolis-rallia.

Toyotan ja Rovanperän oli tarkoitus aloittaa urakkansa jo tiistaina, jolloin Rovanperä ehti ajaa muutaman testivedon Loutrakin lähistöllä. Testit laitettiin tuolloin kuitenkin nopeasti paussille, koska paikalliset viranomaiset olivat määrittäneet alueelle erittäin korkean riskin maastopaloille.

Lue myös: Viranomaisten päätös keskeytti Kalle Rovanperän urakan

Tämän vuoksi Rovanperän ja kartanlukija Jonne Halttusen testireissu venyi muutaman päivän pidemmäksi. Keskiviikkonakaan testeihin ei ollut asiaa paahtavan helteen ja voimakkaan tuulen vuoksi, mutta torstaiksi tuuli tyyntyi sen verran, että maastopalovaroitus putosi erittäin korkealta tasolta ”pelkäksi” korkeaksi.

Rovanperän testi ei ollut pysynyt paikallisilta rallifaneilta salassa, sillä testipätkän varteen oli löytänyt tiensä lukuisia kiinnostuneita seuraamaan hallitsevan maailmanmestarin menoa.

Jos upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa videon täältä.

Toyotan on määrä jatkaa testejään perjantaina. Alueella on edelleen korkea maastopalon riski kuten Rovanperänkin testipäivänä. Myös Hyundain on tarkoitus ajaa omat testinsä samalla alueella olosuhteiden salliessa.

Kreikan MM-rallin yllä on yhä kysymysmerkkejä, sillä maassa riehuu useita maastopaloja. Akropolis-rallin reitin erikoiskokeet kulkevat alueilla, joilla on joko korkea tai erittäin korkea riski maastopaloille. Sään on ennustettu pysyvän helteisenä vielä pitkään.

Lue myös: Kreikassa dramaattinen tilanne – miten käy MM-rallille?

Akropolis-ralli on ohjelmassa 7.-10. syyskuuta. Rovanperä lähtee kilpailuun MM-sarjan johtajana 25 pisteen erolla Evansiin.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alta kooste Suomen MM-rallista, jossa Rovanperä keskeytti ulosajoon.

Lue myös nämä

  • Uusimmat