Mikko Hirvonen kunnioittaa Craig Breenin muistoa klassikokilpurin ratissa – ”Hän on ajatuksissamme”

Mikko Hirvonen pääsee verestelemään muistojaan vanhemman polven WRC-auton ratissa tänä viikonloppuna.
Mikko Hirvonen
Mikko Hirvonen. Kuva: Francois Flamand / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ranskassa pörähtää perjantaina käyntiin Alsace Rally Festival, joka järjestetään Molsheimissa lähellä Strasbourgia. Hirvonen hyppää tapahtumassa todellisen klassikon ohjaamoon.

– Olen iloinen, että pystyn viimeinkin osallistumaan Alsace Rally Festivaliin. Minun piti olla siellä vuonna 2020 ja 2021, mutta pandemia päätti toisin, Hirvonen kertoo tapahtuman nettisivuilla.

Hirvosen kilpurina on Ford Focus WRC vuodelta 1999. Hirvonen ajoi urallaan pitkään Focus WRC:llä, mutta vasta myöhemmillä painoksilla.

– Tapahtuman järjestäjät ovat tehneet hienon työn tarjotessaan minulle tilaisuuden ajaa jälleen Ford Focus WRC:llä. Siitä on vierähtänyt pitkä aika, kun ajoin viimeksi tällaisella autolla, Hirvonen hehkuttaa.

Ford Focus WRC
Ford Focus WRC vuodelta 1999. Kuva: Jaimie Wilson/Flickr

Hirvosen oli tarkoitus osallistua tapahtumaan suomalaiskartturi Topi Luhtisen kanssa. Luhtinen joutuu kuitenkin jättämään Alsacen rallifestarit väliin.

Hirvonen on pestannut Luhtisen sijaan luottomiehekseen irlantilaisen Andy Hayesin, jonka kanssa hän on tehnyt aiemminkin yhteistyötä. Viikonlopun aikana parivaljakko voi kunnioittaa edesmennyttä Craig Breeniä, joka menetti henkensä traagisessa testionnettomuudessa huhtikuussa.

– Andy toimi kartturinani, kun tein töitä Craigin etuautoryhmässä. Hän on ajatuksissamme tänä viikonloppuna, Hirvonen sanoo.

https://twitter.com/MikkoWRC/status/1694750872763265085

Alsacen rallifestareille osallistuu myös toinen kova pohjoismaalainen konkari. Ruotsalaislegenda Stig Blomqvist ajaa nimittäin asvalttipätkillä Ford Sierra Cosworthilla. Mukana on myös Hirvosen entinen tallipäällikkö Citroenilta, Yves Matton, joka ajaa Porschella tapahtumassa. Bruno Thiryllä on puolestaan allaan Audi Quattro.

Kaksipäiväinen Alsace Rallye Festival ajetaan perjantaina ja lauantaina.

Katso alta Suomen MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat