Quantcast

Kalle Rovanperä nollasi heikot esityksensä Keski-Suomessa – ”Pakko parantaa”

Rallin MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä haki Keski-Suomesta vauhtia kahden epäonnistuneen osakilpailunsa jälkeen.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä valmistautui ensi viikolla ajettavaan Uuden-Seelannin MM-ralliin testaamalla Toyotan Rally1-kilpuria tiimin testialueella. Jyväskylässä majaansa pitävä Toyotan tehdastiimi suoritti ennakkotestinsä kotoisissa maisemissa, sillä kilpureita ei saa testata Euroopan ulkopuolella (video Rovanperän testistä löytyy jutun alta).

Uudessa-Seelannissa kilpaillaan sorateillä syys-lokakuun vaihteessa.

– Täällä ei tietenkään saada ihan samoja olosuhteita, mutta yritetään miettiä ideoita sinne (Uuteen-Seelantiin). Kreikassa auto oli niin huonossa vauhdissa, että ainakin siitä on pakko parantaa, Rovanperä jutteli Rallit.fille.

Rovanperällä on yhä selvä 53 pisteen etumatka MM-sarjassa toisena olevaan Ott Tänakiin, vaikka Toyotan suomalaiskuskin kaksi edellistä kilpailua on mennyt pieleen. Belgiassa Rovanperä keskeytti kertaalleen ulosajoon. Edellisessä osakilpailussa Kreikassa Rovanperä kolhi autoaan siinä määrin, että putosi kauas pistesijoilta.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

– Onneksi ajoimme Belgiassa ja Kreikassa hyvät Power Staget ja saimme hyvät pisteet. Se helpottaa seuraavaan kisaan lähtemistä, kun viimeinen kellotettu veto on ollut ihan hyvä ja siitä on jäänyt hyvä fiilis.

– Kreikan jälkeen isoin homma on saada auto vauhtiin. Toki siellä tuli oma virhe, mutta viikonloppu ei näyttänyt muutenkaan hirveän hyvälle, Rovanperä sanoi.

Uudessa-Seelannissa ajettiin viimeksi rallin MM-sarjan pisteistä kymmenen vuotta sitten. Rovanperälle kilpailu on uusi tuttavuus.

– Hyvillä fiiliksillä lähdemme ajamaan sinne. Nyt pitää vain yrittää nollata nuo pari huonoa kisaa ja saada auto siihen vauhtiin, missä sen kuuluu olla.

Rovanperä on jo hieman tutustunut sorakisaan katsomalla videoita erikoiskokeista. Suomalaistähdelle on tiedossa jälleen irtosoran putsaushommia kilpailun avauspäivänä.

– Kisa on hankala, sillä perjantaina ajetaan yli 60 prosenttia rallista. Taas on pitkä perjantai ja se hankaloittaa viikonloppuamme, Rovanperä summasi.

Katso alta video Kalle Rovanperän testiurakasta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat