Sebastien Ogierilta uutinen – Esapekka Lapin kausi ohi

Sebastien Ogier vahvisti maanantaina loppukauden ohjelmansa rallin MM-sarjassa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier paljasti Toyotan Twitterissä julkaisemalla videolla, että hän on mukana loppukauden jokaisessa osakilpailussa.

Aiemmin oli tiedossa, että Ogier starttaa ensi viikolla Uuden-Seelannin MM-ralliin Toyotan Rally1-autolla. Nyt varmaa on myös se, että kahdeksankertainen maailmanmestari kilpailee myös Katalonian ja Japanin MM-osakilpailuissa.

– Kuten tiedätte, olen erittäin innoissani menossa Uuteen-Seelantiin. Mutta uutinen on se, että kilpailen myös Espanjan ja Japanin ralleissa, joten olen mukana kauden kolmessa viimeisessä kilpailussa. Olen innoissani tästä uudesta haasteesta, Ogier kertoi.

https://twitter.com/TGR_WRC/status/1571771773493952513?s=20&t=cISx6Tik6aRwVv237JFqLQ

Ogier on jakanut tällä kaudella ajovastuuta Esapekka Lapin kanssa Toyotan tehdastiimin kolmosautossa. Maanantain uutinen tarkoittaa sitä, ettei Lappia nähdä enää tällä kaudella rallin MM-sarjan osakilpailuissa.

Lapin kauden viimeiseksi kilpailuksi jäi reilu viikko sitten ajettu Kreikan Akropolis-ralli, jossa hän putosi palkintokorokekamppailusta teknisen vian vuoksi. Tänä vuonna Toyotalle palannut Lappi on saavuttanut kauden aikana kolme kolmossijaa: ensimmäinen tuli Ruotsissa helmikuussa, toinen Suomessa elokuussa ja kolmas Belgiassa pari viikkoa Jyskälän jälkeen.

Lapilla ei ole vielä sopimusta ensi vuodelle, mutta pieksämäkeläinen toivoo saavansa jatkoa Toyotalta.

– Viron rallista eteenpäin olen tehnyt juuri sen, miksi minut on tähän tiimiin palkattu. Siihen voin olla ihan tyytyväinen ja onnellinen. Sen suhteen voin olla ainakin omasta mielestäni luottavainen, että hommat jatkuvat ensi vuonna, Lappi kertoi Kreikan MM-rallin jälkeen.

Ogier on osallistunut tänä vuonna kolmeen osakilpailuun ennen Uuden-Seelannin rallia. Kauden avanneessa Monte Carlon rallissa hän ajoi toiseksi, Portugalissa ranskalaiselle tuli keskeytys ja Kenian Safari-rallista hän kuittasi neljännen tilan.

Katalonian MM-ralli ajetaan lokakuun puolivälin jälkeen ja Japanin osakilpailu marraskuussa. Molemmissa ralleissa kilpaillaan asvalttiteillä.

Katso alta Kreikan MM-rallin kooste.

Lue myös nämä