Quantcast

Niclas Grönholmin avausvoiton taustalla päätös, joka tehtiin jo ennen finaalia – ”Olemme tehneet jotain oikein”

Niclas Grönholm saalisti MM-kauden ensimmäisen voittonsa, kun hän ajoi ykköseksi rallicrossin MM-osakilpailussa Portugalin Montalegressa sunnuntaina.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kilpailut eivät ole veljiä keskenään, vaikka ne ajettaisiin perättäisinä päivinä samalla radalla. Lauantaina CE Dealer Teamia edustava Grönholm tuskaili Portugalissa rengasrikkojen kanssa, joista jälkimmäinen osui semifinaaliin. Suomalaiskuljettaja jäi erässään viimeiseksi, mikä merkitsi finaalin ulkopuolelle jäämistä.

Sunnuntaina tilanne oli päinvastainen. Grönholm voitti oman semifinaalinsa, mikä vei hänet finaalin kakkosruutuun.

Finaalin startissa Grönholm putosi kolmanneksi, minkä jälkeen hän ajoi jokerilenkille jo ensimmäisellä kierroksella. Päätös oli hyvä, sillä suomalaiskuljettaja pääsi ajamaan omaa ajoaan tyhjällä radalla ja nousi lopussa taistelemaan osakilpailun voitosta. Grönholmin ero ruutulipulle ykkösenä ajaneeseen Ruotsin Johan Kristofferssoniin oli lopulta alle sekunti.

Maaliintulon jälkeen kilpailun tuomaristo langetti Kristofferssonille kymmenen sekunnin aikarangaistuksen ensimmäisen kierroksen törmäyksestä päin Timmy Hansenia. Sakko pudotti ruotsalaiskuljettajan finaalin viimeiseksi ja nosti puolestaan Grönholmin ykköseksi.

Näin Grönholm nappasi ensimmäisen kerran MM-osakilpailun voiton täyssähköisellä kilpurilla.

– Jos vertaa lauantaihin, niin aika erilainen lopputulos. Sunnuntaina meidän vauhtimme oli jo ennen semifinaalia hyvää. Ajamallakin olisin voittanut, jos en olisi kolmannella kierroksella tehnyt ajovirhettä ja menettänyt yhdellä sektorilla 0,6 sekuntia, mutta hyvä näin, Grönholm kertoi tiedotteessaan.

– Päätimme jo ennen finaalilähtöä, että jos en ole ykkösmutkan jälkeen ykkönen tai kakkonen, niin ajan suoraan jokerilenkille. Se oli hyvä päätös. Sain ajaa omaa ajoani ja vauhtini oli hyvää.

Osakilpailuvoitto oli Grönholmille uran seitsemäs MM-tasolla.

– Voitto tuli sarjatilanteen kannalta oikeaan kohtaan. Olemme tiiminä tehneet jotain oikein, kun vauhtimme finaalissa oli näinkin hyvällä tasolla. Voitto ja tallikaverini kolmas sija tuo jokaiselle tiimissä lisää itseluottamusta. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin, Grönholm sanoi.

Rallicrossin MM-sarjan kaksi seuraavaan MM-osakilpailua ajetaan 8.-9. lokakuuta Belgiassa.

Katso alta kooste Montalegren lauantain ja sunnuntain finaaleista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat