Quantcast

Kalle Rovanperä kuvaili rajua haastetta – ”En odottanut ihan noin vaikeaa”

Kalle Rovanperä ja rallin MM-sarjan muut tähdet kohtaavat tämän kauden toistaiseksi kovimman haasteen tällä viikolla, kun pisteistä ajetaan legendaarisessa Kenian Safari-rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Safari palasi MM-sarjaan vuosi sitten nykyaikaisella formaatilla. Erikoiskokeet eivät olleet enää maratonpätkiä, mutta ralli karsi silti jyvät akanoista.

Käytännössä jokainen WRC-kuljettaja kohtasi jonkinlaisen ongelman kisan aikana. Kuvaavaa oli se, että alussa auton tekniikkamurheista kärsinyt Sebastien Ogier nousi kahden ja puolen minuutin takamatkalta voittoon. Rovanperäkin keskeytti rallin kertaalleen, mutta sijoittui silti kuudenneksi.

Rovanperän mukaan tämän vuoden Safarista voi tulla vieläkin kinkkisempi.

– Pätkät näyttävät rajummilta kuin viime vuonna. En odottanut ihan noin vaikeaa ja rajua olosuhdetta, Rovanperä kertoi Rallit.fille nuotituksen jälkeen Naivashan huoltoalueella.

– Pehmeää juoksuhiekkaa on vielä enemmän kuin viime vuonna – muutama uusi pätkä on melkein kokonaan sellaista. Lisäksi on enemmän myös kivikkoa ja rytkyistä tietä viime vuoteen verrattuna. Olosuhteet näyttävät todella vaikeilta, MM-sarjaa johtava suomalaiskuski lisäsi.

Tällä kaudella kolme voittoa saalistaneella Rovanperällä on MM-taulukossa peräti 55 pisteen etumatka Hyundain Thierry Neuvilleen. Kärkipaikka tietää Rovanperälle jälleen aura-auton hommia perjantain erikoiskokeille.

– Lähtöpaikan kannalta tilanne ei ole niin paha kuin Sardiniassa. Tietenkin aikaa menettää aina joissain paikoissa, mutta täällä on paljon pehmeää hiekkaa, joka ei putsaannu samalla tavalla tieltä. Ehkä kymmenen auton jälkeen se on hieman putsaantunut, mutta ei juurikaan heti takana tuleville, puuppolalainen arvioi.

Rovanperä painotti, että ylimääräiset ohjelmat välttämällä lopputulos voi olla todella hyvä.

– Tässä rallissa täytyy olla kärsivällinen, pitää yllä hyvää vauhtia sekä välttää kaikkia ongelmia. Sitten on varmasti korkealla, kuten viime vuonna nähtiin. Vaikka tulee jokin ongelma, silti voi vielä voittaa.

– Yritetään ajaa kovaa ja ilman ongelmia sillä tavalla, että pystyttäisiin ottamaan hyvät pisteet. Ja vaikka vähän enemmän kuin takana olevat. Se olisi hyvä juttu, Rovanperä suunnitteli hymynkare kasvoillaan.

Kenian Safari-rallin testierikoiskoe ajetaan keskiviikkona aamupäivällä. Kilpailun avaava yleisöerikoiskoe on ohjelmassa torstaina.

Ralli pääsee kunnolla vauhtiin Naivasha-järven ympäristössä perjantaina ja päättyy sunnuntaina.

Katso alta Safari-rallin ennakko:

Lue myös nämä

  • Uusimmat