Quantcast

Hyundai-tähti kova uho päällä Afrikkaan – ”Nyt on kostomme aika”

Hyundain belgialaiskuljettaja Thierry Neuville tarvitsee kipeästi onnistumista tällä viikolla ajettavasta Kenian MM-rallista.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville jäi Portugalin soralla toukokuussa viidenneksi, ja Sardiniassa kesäkuun alussa tekniset ongelmat ja ulosajo jättivät miehen sijoille ynnä muut. MM-sarjassa Neuville pitää yhä hallussaan toista sijaa, mutta ero Toyotan Kalle Rovanperään on jo 55 pistettä.

– Viime vuonna olin ensimmäistä kertaa Keniassa ja se oli upea seikkailu villieläimineen ja upeine maisemineen. Ikävä kyllä se fiilis lopahti, kun pieni ongelma aiheutti keskeytyksen. Olimme selvässä johdossa ja matkalla voittoon, Neuville muistelee.

Viime kesänä Neuville tosiaan johti Safari-rallia vielä sunnuntain avauspätkän jälkeen, mutta Hyundain takajousitus petti 15. erikoiskokeella.

– Kenian ralli on todella raju. On olennaisen tärkeää löytää balanssi kovaa ajamisen ja varmistelun suhteen. Myös sää voi näytellä isoa roolia. Tunsin kuitenkin viime kerralla oloni luottavaiseksi pätkillä ja nyt on meidän kostomme aika. Siihen me ainakin pyrimme, Neuville toteaa.

Hyundain virolaiskuski Ott Tänakilla on hyvät lähtökohdat Kenian MM-ralliin. Onhan alla kauden avausvoitto Sardinian saarelta sekä takataskussa kolmas tila viime vuoden Safarista.

– Kenian ralli oli viime vuonna uskomaton seikkailu, mutta myös valtavan suuri haaste autoille. Tiesimme toki sen jo etukäteen, mutta rajut tiet ja pehmeä hiekka olivat myös teknisesti äärimmäisen vaikeita ajettavia. Luulen, että samanlainen kisa on luvassa myös tällä kertaa, MM-sarjassa kolmantena oleva Tänak sanoo.

– Ensimmäinen tavoite on, että auto pysyy ehjänä ja pääsemme maaliin. Välillä on mahdollista puskea myös täysillä, mutta koko ajan pitää myös varoa autoa. Toivottavasti voittomme Sardiniassa siivittää meidät uuteen hyvään tulokseen.

Kenian MM-ralli starttaa torstaina iltapäivällä ajettavalla Nairobin yleisöerikoiskokeella. Kisa päättyy sunnuntaina.

Katso alapuolelta, mitä Kenian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat