Quantcast

Toyotan walesilaiskuski hakee surkealle jaksolle päätöstä -”Toivottavasti saamme positiivisen kisan ajettua”

Toyotan rallitallin ykköstykkinä kauteen lähteneen Elfyn Evansin mestaruusunelma on käytännössä karannut, vaikka MM-sarja pääsee vasta puolivälin krouviinsa tämän viikon Kenian MM-rallissa.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden viidestä ensimmäisestä MM-rallista Evans on keskeyttänyt kolmessa ja yltänyt vain kertaalleen podiumille ajettuaan Portugalissa toukokuussa toiseksi. Ikonisesta Safari-rallista Evans janoaa kauden avausvoittoaan, mutta rajuilla kenialaisilla pikataipaleilla myös onnen on oltava vihdoin walesilaisen matkassa.

– Vaikka meillä on kokemusta viime vuodesta, on aina vaikea ennustaa, mitä Safari-rallin kaltaisessa kisassa on luvassa. Tuollaisessa rallissa on aina mukana elementti tuntemattomasta, Evans summaa.

– Viime vuonna nähtiin, että olosuhteet voivat muuttua tosi nopeasti eri pätkien välillä. Jotkut osuudet ovat pehmeää hiekkaa, kun taas heti perään voi tulla tosi kovaksi pakkautunutta tietä, joka on myös äärimmäisen rajua.

Walesilaiskuski oli myös Sardiniassa kesäkuun alussa oivassa vauhdissa, mutta nyt tarvitaan myös tasaisuutta. Keniassa kuskien on myös huolehdittava erittäin tarkasti autonsa kestävyydestä röykkyisillä savannipätkillä.

– Kisa on iso haaste kuskeille, autoille sekä insinööreille. Soralla fiilis autosta on ollut hyvä ja vauhtia on löytynyt. Safarissa pitää olla vähän erilainen mielenlaatu ja myös säädöt ovat erilaiset muihin soraralleihin verrattuna. Toivottavasti saamme positiivisen kisan ajettua, Evans sanoo.

Viime kesänä Evansin kisa Keniassa meni pilalle jo kolmannella erikoiskokeella, kun etupyörä irtosi ja tuloksena oli keskeytys. Safari-rallissa erot kuitenkin kasvavat suuriksi, joten Evans ylsi lopulta vielä pisteille keskeytyksestään huolimatta.

Kenian MM-rallissa ajetaan tänä vuonna yhteensä 18 erikoiskoetta ja noin 360 kisakilometriä.

Katso alapuolelta, mitä Kenian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä