Kalle Rovanperä kohtaa uuden haasteen tehdastiimissä

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä starttaa torstaina ensimmäistä kertaa Skodan tehdastiimin kalustolla asvalttiralliin, kun Saksan MM-osakilpailu päräytetään käyntiin.

Asvaltilla kilpaileminen ei ole täysin vierasta Rovanperälle. Aiemmin tällä kaudella hän osallistui talviolosuhteissa Monte Carlon MM-ralliin Toni Gardemeisterin tiimin Skoda Fabia R5 -autolla ja toukokuussa Saksan rallisarjan osakilpailuun, jossa vasta 17-vuotias suomalaislahjakkuus otti ykköstilan. Viime kaudella Rovanperä ajoi kisoja Italian rallisarjassa.

Mutta nyt Rovanperällä on edessään ensimmäinen kunnon asvalttikilpailu MM-sarjassa.

– Jokainen asvalttiralli on minulle haaste. Tämä on ensimmäinen kerta, kun ajan tehdastallin Skodalla asvaltilla ja tästä kisasta minulla on kokemusta vain testien osalta, WRC2-luokassa kisaava Rovanperä sanoo.

Saksan MM-rallin reitti vie kuljettajat kolmena kilpailupäivänä erilaisille tietyypeille. Luvassa on kapeita serpentiiniteitä viinitarhojen keskellä, Baumholderin armeija-alueen omintakeisia, osin betonipäällysteisiä baanoja sekä leveämpiä maalaisteitä.

– Nautin viinitarha-alueen teknisistä teistä, joilla pitää osata leikata mutkat oikein ja valita ajolinjat huolella. Armeija-alueen tiet ovat varmasti ensikertalaiselle haastavat ja siellä pitää myös osata säästää renkaita, sillä tien pinta kuluttaa ne nopeasti, Rovanperä tietää.

Saksan MM-ralli käynnistyy torstai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat