Ott Tänak ja Tommi Mäkinen juhlivat Jyväskylässä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyotan ykköstykki Tänakin putkelle jatkoa? – suomalaiskuskit haastajan roolissa

Tykkää uutisesta

Rallin MM-sarjan mestaruuskamppailu jatkuu tulevana viikonloppuna, kun kauden yhdeksäs osakilpailu ajetaan Saksassa.

Kisan voittokamppailusta odotetaan kehkeytyvän tiukka vääntö sarjan kärkikuljettajien kesken, mutta Thierry Neuvillelle, Sebastien Ogierille ja Ott Tänakille löytyy myös tukku kovia haastajia. Tämä tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia vedonlyöjille, jotka voivat veikata kisan kärkikolmikkoa Veikkauksen Supertriplassa.

Hyundain ykköstähti Neuville starttaa kisaan MM-sarjan johtajana 21 pisteen erolla viisinkertaiseen maailmanmestariin Sebastien Ogieriin. Edellisen osakilpailun Suomessa voittaneella Tänakillakin on yhä saumat mestaruuteen, mutta virolaisella riittää kurottavaa kärkeen.

Neuville kärsi huomattavasti ensimmäisestä lähtöpaikastaan Suomen MM-rallin ensimmäisenä kunnon ajopäivänä, mutta Saksan asvalttikilpailussa tilanne on toinen. Neuville pääsee tallaamaan kaasua puhtailla pikitiellä, kun taas takana tulevien kiusaksi tielle nousee mutaa mutkien leikkauksissa. Neuville saavutti uransa ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton juuri Saksassa, missä hän on noussut kaikkiaan kolme kertaa palkintokorokkeelle.

Ford-kuljettaja Sebastien Ogier on voittanut Saksan MM-rallin kolmesti ja ranskalainen on nytkin yksi kisan suurimmista suosikeista. Ogierin vauhti ei vakuuttanut heinäkuussa Suomessa, missä tähtikuljettajan Fiesta WRC -autoon tehdyt päivitykset eivät toimineet toivotulla tavalla. Saksan rallin keskinopeudet eivät kuitenkaan nouse lähellekään Suomen tasoa, joten uuden aerodynamiikkapaketin vaikutukset jäävät vähemmälle asvalttikilpailussa.

Toyotan virolaiskuljettaja Ott Tänak oli täysin omaa luokkaansa Suomessa ja häneltä odotetaan huipputulosta myös tulevana viikonloppuna. Tänak juhli Saksan MM-rallin voittoa vuosi sitten Fordin puikoissa, eikä hän tälläkään kertaa tyydy mihinkään muuhun kuin ykköstilaan. Toyota osoitti lupaavaa vauhtia kauden edellisessä kunnon asvalttikisassa Korsikalla, joten onnistuessaan Tänakilla on hyvät mahdollisuudet supistaa eroaan MM-kärkeen.

Suomalaisilta vaaditaan huippusuoritusta

Tänakin tallikaverit Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi starttaavat haastajina Saksan MM-ralliin. Latvala sai kaipaamansa onnistumisen Suomessa ajamalla kolmanneksi, mutta Saksassa kärkikolmikkoon pääsy vaatii tuurilaiselta huippusuoritusta. Saksan osakilpailu oli Latvalalle melkoinen kompastuskivi hänen uransa alkupuolella, mutta sittemmin MM-sarjan konkari on napsinut asvalttikisasta kaksi kakkossijaa.

MM-sarjassa neljäntenä oleva Lappi kamppaili jopa palkintokorokepaikasta Korsikan asvalttirallissa huhtikuussa, mutta päätöspäivän harmillinen rengasrikko päätti pieksämäkeläisen loppukirin. Jos Toyotan säädöt ovat kohdallaan rallin alusta lähtien, Lappi voi takoa kovaa jälkeä myös Saksassa – eikä palkintokorokepaikkakaan ole täyttä utopiaa.

Myös Hyundain konkarikuljettaja Dani Sordo on vahvasti tyrkyllä Saksan rallin kärkikamppailuun. Sordo on ollut tuttu näky podiumilla Saksassa, ja espanjalaisen toistaiseksi ainoa osakilpailuvoittokin on tullut nimenomaan Mosel-jokilaakson ympäristössä. Sordo on seurannut kaksi edellistä rallia sivusta Hyundain kuljettajarotaation vuoksi, joten hänellä on varmasti näyttöhaluja.

Saksan MM-ralli käynnistyy torstai-iltana ajettavalla yleisöerikoiskokeella. Veikkauksen Supertriplaa voi pelata torstaina kello 6.00-20.06 välisenä aikana.

Rallit.fin arvio Saksan MM-rallin kolmen kärjestä:

1. Ott Tänak

Virolaiskuljettajalla on MM-sarjan kärkikolmikosta vähiten paineita, sillä hän on takaa-ajajan roolissa. Tänakin vauhti ensimmäisellä Toyota-kaudella on ollut suorastaan ällistyttävää. Jos Tänak ajaa puhtaan kilpailun Saksassa, hänellä on loistavat mahdollisuudet toiseen perättäiseen voittoon.

2. Sebastien Ogier

Ogier on Ogier. Ranskalainen viihtyy erinomaisesti asvaltilla, minkä hän osoitti edellisen kerran Korsikalla ajamalla voittoon. Ogierin tavoitteena on pitää Neuville takanaan, jotta hän pääsee lähemmäksi MM-johtajaa pistetaulukossa.

3. Thierry Neuville

Neuville jahtaa uransa ensimmäistä maailmanmestaruutta, mikä saattaa tarkoittaa sitä, ettei hän ota niitä kaikkein suurimpia riskejä. Keskeytys voisi pahimmillaan pudottaa belgialaisen MM-sarjan kärjestä.

Veikkauksen Voittajavedon pelikohteisiin pääset tästä.

Artikkeli on tehty kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

 

Keskustele uutisesta:

Lue myös:

Teemu Sunisen WRC-auto hyytyi ennen kauden viimeistä erikoiskoetta Teemu Sunisen matka Australian MM-rallissa katkesi vain yhtä erikoiskoetta ennen maalia. Opintomatka kaukana k...
Esapekka Lappi hyvästeli Toyotan rallitiimin – ”Oli hienoa lopettaa tällä tavalla” Esapekka Lapin toistaiseksi viimeinen kilpailu Toyotan MM-rallitiimissä päättyi valmistajien mestaruusjuhliin....
Jari-Matti Latvalan kymmenen vuoden putki oli katketa – ”En halunnut olla nolla” Lähellä oli, ettei rallikaudella 2018 olisi kuultu kertaakaan Maamme-laulua osakilpailun päätteeksi. Toyotan ...
Tommi Mäkinen teki rallihistoriaa: ”Saimme suurimman palkinnon, mitä saada voi” Tallipäällikkö Tommi Mäkinen pääsi juhlimaan sunnuntaina merkkimestaruutta, kun Toyota Gazoo Racing kruunattii...
Rallimestaruus pisti Tommi Mäkisen kotikylän sekaisin – ”Mennään herättämään koko Puuppo... Kello lähenee puolta neljää varhain sunnuntaiaamuna. Nelostien varrella sijaitsevan Puuppolan päiväkodin yläke...
Ott Tänakin kaudelle tyly päätös – ”Tämä on todella iso pettymys” Toyota-kuljettaja Ott Tänak yritti viimeiseen saakka taistella rallin tämän kauden maailmanmestaruudesta. H...
Sebastien Ogier sai pomonsa kyyneliin – ”Meillä tulee ikävä häntä” Rallin MM-kausi 2019 päättyi Sebastien Ogierin mestaruusjuhliin. Kuudennen perättäisen mestaruutensa ottanu...
Jari-Matti Latvala herkistyi: Olin jo menettämässä toivon Jari-Matti Latvala vuodatti ilon kyyneleitä voitettuaan rallin MM-kauden päätöskilpailun Australiassa. Latval...
Tykkäykset