Hauska video! Ismo Leikola pääsi rallin MM-sarjasta tutun suomalaiskuskin oppiin – koomikko sortui samanlaiseen ulosajoon kuin Sebastien Ogier

Ismo Leikola pääsi testaamaan rallitaitojaan Sami Pajarin ohjauksessa.
Sami Pajari ja Ismo Leikola
Sami Pajari ja Ismo Leikola. Kuva: Sami Pajari tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan WRC2-luokassa kilpaileva Pajari tarjosi Leikolalle oppitunnin ralliautoilun saloihin. Leikola hyppäsi BMW-kilpurin puikkoihin, ja vieressä istunut Pajari antoi ohjeita suositulle koomikolle.

Pajari julkaisi tällä viikolla YouTubessa 11-minuuttisen videon parivaljakon edesottamuksista. Aluksi Leikola pääsi vauhtiin harjoitusradalla ja nopeasti kävi ilmi, että Jyväskylästä kotoisin olevassa Leikolassa on rattimiehen vikaa.

Mutta Leikola ei selvinnyt virheittä harjoitussessiosta. Bemari lipsahti koomikolta kertaalleen penkan puolelle.

– Mulla meni jalka tonne alle. V***u, siis meni tänne, Leikola kirosi ohjaamossa ja osoitti polkimia.

– Ai saatana. Ihan v***n tyhmä virhe.

Leikola sortui samankaltaiseen virheeseen kuin rallin kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier kesäkuussa. Ogier ajoi ulos Sardinian MM-rallissa, kun hänen ajotossunsa oli lipsahtanut polkimelta.

– Jalkani lipsahti jarrupolkimen alle. En saanut sitä ajoissa pois, koska se oli jumissa. Siksi näin pääsi käymään, Leikola antoi selvityksen omalle ulosajolleen.

Onneksi paikalla oli myös vara-auto, jolla Leikola pääsi kaasuttelemaan vielä kunnon testipätkällä. Leikola sai Pajarilta pienet kehut vetojen välillä kabiinissa.

– Minun mielestä menee tavallaan tosi hyvin. Tavallaan sä uskallat mennä. Sun ei kannata miettiä sitä, että olisi pakko mennä kovempaa, koska sitten alkaa tulla virheitä, Pajari kertoi.

– Jos saisi turvallisia kilometrejä ja kokemusta siitä, että jää hyvä fiilis, se kantaa aika paljon pidemmälle kuin se, että vaihdetaan puoli autoa.

Katso alta kokonaisuudessaan hauska video Leikolan suorituksista ralliauton ratissa.

Jos videoupotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Leikola toimii yhtenä juontajista ensi keväänä Nelosella alkavassa Top Gear Suomi -ohjelmassa. Leikola kertoi ohjelman tiedotteessa, että hänen ensimmäiset automuistonsa ovat peräisin Suomen MM-rallista, minkä vuoksi hän haluaisi päästä itsekin ralliauton rattiin.

Tänä kesänä Leikola on päässyt toteuttamaan tuota unelmaa. Hän on nimittäin saanut oppia Pajarin lisäksi myös Henri Haapamäeltä.

Katso alta, kuinka Leikola ja Haapamäki vetivät Kouvolassa Tykkimäen radalla.

Jos videoupotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat