Quantcast

Kalle Rovanperä ei päässyt vielä lomalle – testasi Toyotan uudistunutta hybridikilpuria Ranskassa

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Kalle Rovanperä ei ehtinyt lomailla vielä kauden 2021 päätösrallin Monzan osakilpailun jälkeen. 

Jyväskyläläinen matkusti Monzasta maanantaina Ranskaan, jossa testasi tallin ensi kauden Rally1-hybridiautoa tiistaina. Testitienä toiminut asvalttipätkä muistutti hyvin paljon ensi vuoden avausrallin Monte Carlon tiestöä.

Toyota GR Yaris Rally1 -kilpuri alkaa saamaan lopullisen muotonsa. Aiemmin talli on testannut ”muuliautolla”, jossa on ollut esimerkiksi tämän vuoden kilpurin takasiipi. Tiistaina Rovanperän autossa oli kuitenkin selvästi uudenlainen, ehkä entistäkin muhkeampi takaspoileri. Uusi takasiipi on selvästi leveämpi kuin mitä oli käytössä WRC-autoissa.

– Huomenna lennetään täältä testaamaan suoraan Ranskaan. Hirveän pitkä loma ei siis ole tässä välissä. Sen jälkeen pitäisi onneksi vähän olla. Monten testit tulevat silti aika nopeasti. Ei meillä liikaa lomaa ole, Rovanperä kertoi Monzan MM-rallin jälkeen.

– Tuntuu kuitenkin, että kauden paras hetki on aina, kun se loppuu. Pakko on välillä akkuja ladata. Se tekee aina tosi hyvää, kun pääsee vähän rentoutumaan.

Katso testivideo Rovanperän testeistä alapuolelta. Mikäli video ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä linkistä

Myös brittiläinen M-Sport Ford on testannut ensi vuoden Ford Puma Rally1 -autoaan tiistaina. Testit ajettiin niin ikään Ranskassa. Ajovuoron jakoivat Gus Greensmith sekä Adrien Fourmaux.

M-Sport Fordin testivideo alapuolella. Jos video ei näy laitteellasi, katso se tästä linkistä

Lue myös nämä

  • Uusimmat