Quantcast

Suomen ralli jätettiin pois junioreiden MM-sarjasta – mukana pari klassikkoa ja muutama uutukainen

Sami Pajari
Sami Pajari voitti JWRC-luokan mestaruuden kaudella 2021. Kuva: M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan promoottori vahvisti keskiviikkona kauden 2022 kalenterin JWRC-luokan osalta. 

Suomen MM-rallia ei viiden kisan listalta löydy. JWRC-kausi starttaa Ruotsin lumilta helmikuussa ja jatkuu Kroatiassa asvalttirallilla huhtikuun lopulla. Lisäksi kalenteriin pääsivät sorakisoista toukokuun Portugalin, heinäkuun Viron ja syyskuun Kreikan rallit.

Suomen MM-ralli on ollut mukana JWRC-kalenterissa viimeksi vuonna 2019. Ensi kauden kisoista Ruotsi, Portugali ja Kreikka kuuluvat MM-sarjan klassikkorallien joukkoon. Viro ja Kroatia ovat tulleet mukaan vasta aivan hiljattain.

– Tämä oli viimeinen palapelin palanen vuoden 2022 MM-sarjan osalta. Kalenterissa on täydellinen sekoitus klassisia MM-ralleja sekä pari tuoreempaa lisäystä, jotka ovat jo osoittaneet kuuluvansa sekä fanien että kuskien suosikkikisojen joukkoon, JWRC-sarjan nokkamies Maciej Woda sanoo tiedotteessa.

– Ennen kaikkea olemme tehneet kovasti töitä, että kuskit saavat laajasti kokemusta eri alustoista, mitä MM-sarjalla on tarjota, jotta he saavat parhaan mahdollisen valmistautumisen tulevaisuuden ralliurilleen.

jwrc kalenteri 2022JWRC-sarjan kalenteri kaudella 2022.

Ensi kaudella JWRC-luokassa ei enää ajeta kaksivetoisilla autoilla. Sen sijaan kaikilla kuskeilla on käytössään uudet nelivetoiset M-Sportin valmistamat Ford Fiesta Rally3 -kilpurit.

Tarkoituksena on pienentää hyppäystä JWRC:stä MM-sarjan ylempiin luokkiin.

Päättyneellä kaudella Sami Pajari voitti ensimmäisenä suomalaiskuskina JWRC-sarjan historiassa mestaruuden. Pajari sijoittui myös EM-sarjan junioriluokassa komeasti hopealle.

Lue myös nämä

  • Uusimmat