Quantcast

WRC-talli korottamassa merkittävästi panoksiaan rallin MM-sarjassa – tallipomo lupailee kuljettajauutisia

M-Sport Ford
Brittitiimi M-Sport kilpailee Fordeilla rallin MM-sarjassa. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Ford -talli tulee kovemmalla satsauksella rallin MM-sarjan uuteen kauteen.

Rallitiimit ovat uuden edessä, sillä ensi vuodesta lähtien MM-sarjan pääluokan autoissa on hybridiyksiköt. M-Sport kilpaili tänä vuonna vain kahdella WRC-autolla MM-sarjassa ja säästeli paukkujaan uutta aikakautta varten.

Fordeilla kilpaileva M-Sport on toistaiseksi julkistanut vasta kaksi kuljettajasopimusta ensi vuodelle. Craig Breen tulee tallin ykkösnyrkiksi kaksivuotisella sopimuksella, ja lisäksi brittikuski Gus Greensmith jatkaa Fordin ratissa.

M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener vahvisti Rallit.fille, että kauden avaavassa Monte Carlon MM-rallissa lähtöviivalla saatetaan nähdä jopa neljä Ford Puma Rally1 -autoa.

– Meillä on suunnitelmana, että meillä on tarvittaessa neljä autoa valmiina. Kuljettajakokoonpanosta käydään kuitenkin vielä keskusteluja, Millener painotti.

– Meillä ei ole vielä virallista ilmoitusta asiaan liittyen, mutta suunnitelmissamme on, että olemme neljällä autolla mukana. Jos nämä suunnitelmat eivät toteudu, voimme lopettaa yhden auton rakentamisen, tallipomo lisäsi.

Ranskalaiskuljettaja Adrien Fourmaux’n jatko M-Sport Fordilla on käytännössä vahvistusta vaille varma asia. M-Sport taisi maanantaina vahingossa paljastaa Fourmaux’n jatkosopimuksen, kun se julkaisi Twitterissä videon, jossa Greensmith ja Fourmaux sekä heidän kartturinsa Jonas Andersson ja Alexandre Coria olivat vierailemassa moottoriurheiluvarusteita valmistavan Sparcon tehtaalla. M-Sport puhui videon yhteydessä kaudesta 2022, mutta tiimi poisti videon tviitin ja julkaisi videon uudestaan uudella saatetekstillä.

M-Sport-pomo Millener vahvisti ennen viikonloppuna ajettua Monzan MM-rallia, että talli käy neuvotteluja rallin yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Sebastien Loebin kanssa. Mahdollista on, että Breen, Greensmith, Fourmaux ja Loeb starttaavat Ford Puma -autoilla Monte Carlon MM-ralliin tammikuussa 2022.

– Yritämme lyödä kuljettajakokoonpanomme lukkoon mahdollisimman pian. Joskus näissä asioissa kestää pidempään, koska mukana on useita osapuolia. Toivottavasti tilanne selviää parin viikon sisään, Millener sanoi.

M-Sportilla saatetaan nähdä ensi kaudella myös suomalaisväriä WRC2-tiimin puolella. Jari Huttunen edusti tiimiä ensimmäisen kerran Monzassa ja nyt suomalaiskuskilla on edessään neuvottelut mahdollisesta jatkosta.

Katso alta kooste MM-kauden 2021 päättäneestä Monzan rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393476″ floating=”2″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat