Rasmus Tuominen palaa rallicrossradoille – Mitsubishi Supercarilla kuninkuusluokkaan

Rasmus Tuominen
Rasmus Tuominen. Kuva: Rasmus Tuominen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaudella 2019 rallicrossissa kansainvälisen RX Academyn mestaruuden voittanut mänttäläinen Rasmus Tuominen, 20, palaa rallicrossiin. Tuominen ajaa lauantaina Hyvinkään SM-rallicrossissa Mitsubishi Lancerilla. 

Tuomisen auto on Toni Lukanderin aiemmin hyvällä menestyksellä käskyttämä nelivetoinen Mitsubishi Lancer, jolla Lukander voitti SM-pronssia kaudella 2016. Tuominen ajaa ”Mitsulla” ainakin kauden toiseksi viimeisen SM-osakilpailun Hyvinkäällä 4. syyskuuta. Ajatuksissa on myös kauden päättävä kilpailu Tampereen Kaanaassa. Euroopan ratoja kiertänyt Tuominen tekee samalla debyytin rallicrossin SM-sarjaan.

– Tarkoituksena oli ajaa jo viime vuonna jääradan SM-sarja, mutta se siirtyi vuodella koronan takia. Nyt tuli hyvä sauma ajaa ensin Skodalla rallisprinteissä, ja kun se on sujunut, niin ajateltiin nyt tehdä debyytti myös rallicrossin SM-sarjaan. Taustalla on kova halu ajaa rallicrossia ja yhteistyö Mitsun omistavan Dynamo-tiimin kanssa syntyi helposti, Tuominen summaa.

Armeijassa tiedustelualiupseeriksi ylennetty Tuominen on pitänyt ajotuntumaa yllä sen mitä maanpuolustamiselta on ehtinyt. Viime talvena Tuominen nappasi nelivetoisella Skoda Octavia WRC:llä pronssia jääradan SM-sarjasta, kesällä vauhtia on näytetty samalla tehokkaalla kilpurilla asvalttirallisprinteissä. Tuominen on ajanut viisi rallisprinttiä ja napannut niistä kolme voittoa ja kaksi kakkossijaa.

– Skoda on helppo auto ajaa, ainoa rajoittava tekijä on oma uskallus. Sitä voi viedä miten kovaa vain. Rajojen hakeminen on ollut vaikein oppia, mutta ne taisivat tulla Nivalassa vastaan, kun auto osui vähän heinäpaaliin. Auto on johdonmukainen ajettava, viedään nokka edellä kuin etuvetoa, turhia luisutelematta. Nyt pitää muuttaa ajotyyliä, sillä Mitsua viedään enemmän sladissa, Tuominen pohtii.

Kylmiltään Tuominen ei Hyvinkään Vauhtipuiston nopealle radalle lähde, yli 500-hevosvoimaisen rallicrosstykin ja kuljettajan tutustuminen on hoidettu Vauhtipuistossa hyvissä ajoin ennen kilpailua. Supercar-debytantin tavoitteena on olla finaalissa.

– Ajettiin Hyvinkään radalla testipäivä, ja pääsin nopeasti sinuiksi auton kanssa. Paljoa ei muutoksia tehty, vähän etupäätä säädettiin. Treenattiin myös startteja paljon, ensin kuivalla lähtölaatalla ja sitten kastellulla. Mitsu on aika helppo auto saada lähtemään viivalta, Tuominen toteaa.

– Tahkosin Vauhtipuiston rataa aamusta iltaan, ja saimme kierrosajat sille tasolle, että pääsen lähtemään SM-debyyttiin luottavaisin mielin. Tavoite kisassa on, että itselle jäisi ”wau”-fiilis, josta on mukava lähteä jatkamaan. Tietenkin haluan ajaa varmasti jokaisen startin maaliin ja päästä finaaliin.

Lue myös nämä