Quantcast

Jatkuuko suurmestarin WRC-ura Tommi Mäkisen tiimissä? – ”Ei ole ainakaan minun suunnitelmana”

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb palaa WRC-auton rattiin ensi kertaa sitten tammikuun Monte Carlon osakilpailun, kun Turkin ralli käynnistyy perjantaina.

Todennäköisesti Turkin osakilpailu on Loebin viimeinen ralli tällä kaudella, ehkä jopa 46-vuotiaan suurmestarin uran viimeinen MM-sarjassa.

– En tiedä, kaikki on vielä epäselvää. Dani (Sordo) ajaa meidän kolmatta autoa Sardiniassa ja Craig (Breen) puolestaan Ypresissä. Ainakaan siinä mielessä tälle kaudelle ei ole enää ralleja minulle luvassa. En usko, että ajan ensi vuonna samanlaista kuuden rallin ohjelmaa kuin esimerkiksi viime kaudella, Loeb sanoi Rallit.fin kysyessä uran jatkosta.

– Ehkä keskityn välillä taas Dakariin tai muihin haasteisiin. En sano kuitenkaan, että en varmasti aja yhtään MM-rallia ensi vuonna. Mitään ei ole kuitenkaan päätetty suuntaan tai toiseen. Voi tämä olla myös viimeinen, Loeb jatkoi.

Lue myös: Tommi Mäkisen tiimillä totuuden hetki – ketkä selviävät kunnialla rajusta röykytyksestä?

Ranskalaistähti neuvottelee parhaillaan, kenen valmistajan kanssa lähtee tammikuussa järjestettävään klassikkokisa Dakariin. Yksi vaihtoehto on Toyota, vaikka Loeb onkin aiemmin edustanut Dakarissa ranskalaisvalmistajia. Villeimmät huhut ovat jo tuomassa Loebia ensi kaudella myös Toyotan WRC-auton rattiin.

– Nyt te ajattelette asioita liian pitkälle. Se ei ole ainakaan minun suunnitelmana, Loeb kuittasi.

Katso alta perjantaina alkavan Turkin MM-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,349577″ ap mute]

 

Joka tapauksessa päätös Dakarin kalustosta pitää tehdä nopeasti. Joko sopimus Toyotan kanssa on tehty maratonrallia ajatellen?

– Se on hyvä kysymys. En voi ikävä kyllä tässä vaiheessa vastata siihen. Päätös on kuitenkin tehtävä aika nopeasti. Parin viikon sisässä pitää tehdä päätöksiä, koska testit on aloitettava pian, Loeb totesi.

Vaikka Loeb ei ole ajanut ralliautolla Monte Carlon jälkeen kuin päivän testit viime viikolla Kreikassa, ei tarkkailuun ole varaa, kun Turkin ralli käynnistyy perjantaina.

– Ralli on tekninen ja hankala. Toivon, että pystyn taistelemaan jätkiä vastaan ja että löytäisin hyvän ajorytmin nopeasti. Vaikea sanoa, mihin vauhtini voi riittää. On tärkeää saada hyvä lähtö kisalle heti perjantaina, että ajopaikka on hyvä lauantaille. Hirveästi ei siis ole aikaa totutella, Loeb huomautti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat