Quantcast

”Täällä myös kuski voi vaikuttaa tulokseen” – Fordin suomalaiset WRC-tähdet yllätysvalmiita Turkissa

Esapekka Lappi ja Teemu Suninen
Esapekka Lappi ja Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Fort WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin suomalaiskuskien Esapekka Lapin ja Teemu Sunisen työnantajan talousongelmista ja testien puutteesta on kirjoitettu mediassa rutkasti.

Vaikka Virossa testien ja auton suorituskyvyn puutteet tulivat karusti näkyviin, on perjantaina alkava Turkin MM-ralli täysin toista maata. Pienellä tuurilla höystettynä Lapilla ja Sunisella on yllätysmahdollisuus rujoilla turkkilaisilla sorateillä.

– On meillä minun mielestä mahdollisuuksia. Se ykköspätkä Virossa osoitti, että auto on parempi teknisellä tiellä. Ei se toki suoraan verrannollinen ole tänne, mutta pitää muistaa, että Teemulla oli tässä kisassa viime vuonna hyvä kyyti. En usko, että ollaan niin hitaita verrattuna muihin, Lappi järkeili Rallit.fille.

– Tämä on kestävyysralli. Ei ole suoranaisesti niin paljon nopeuskisa kuin vaikkapa Virossa. Järkeä pitää käyttää, mutta myös tuuria on oltava matkassa, että selviää ilman rengasrikkoja. Kaikki on silti mahdollista.

Katso alta perjantaina alkavan Turkin MM-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,349577″ ap mute]

 

Suninen oli viime vuonna Fiesta WRC:n ratissa Turkissa neljäs. Tuolloin vielä Citroenilla ajanut Lappi ylsi puolestaan toiseksi.

– Totta kai se ajotyyli ja –tapa, millä viime vuoden sijoitus tuli kannattaa pitää mielessä. Samoin myös rengasvalintoja voi yrittää ainakin hyödyntää. Nyt ajetaan kuitenkin samoja pätkiä. Lauantain on täysin sama kuin viime vuonna, yhtä kilometriä lukuun ottamatta, Lappi huomauttaa.

– Kyllä sitä tietoa voi hyödyntää, mitä sai viime vuodesta. Sama ajotyyli sopii tälle autolle ihan samalla tavalla kuin viime vuonna Citroenilla.

Lue myös: Tommi Mäkisen tiimillä totuuden hetki – ketkä selviävät kunnialla rajusta röykytyksestä?

Myös Suninen uskoo, että paljon parjatulla Fiestalla ehtii Turkissa paremmin kilpailijoiden kyytiin kuin pari viikkoa sitten Virossa, jossa ajettiin isoa ja kovaa. Sellaisella tiestöllä Toyota ja Hyundai painuivat väistämättä maisemaan Fiestan jäädessä jalkoihin.

– Viime vuonna oltiin täällä hyvässä vauhdissa ja koitetaan sitä jatkaa. Tietysti se on iso haaste ilman testejä lähteä ajamaan. Ei voi ainakaan odottaa mitään isoa steppiä viime vuoteen verrattuna. Tehdään kuitenkin se, mitä voidaan ja yritetään parhaamme. Koitetaan ajaa kovaa kilpaa muita vastaan, Suninen naulaa.

– Varmasti on paremmat mahdollisuudet kuin Virossa. Kisa on ihan erityyppinen, paljon hitaampi ja teknisempi. Täällä mukana on enemmän se elementti, että kuski voi vaikuttaa tulokseen. Toki kaiken pitää onnistua, että hyviä tuloksia tulee. Rengasrikon riski ja tekniset ongelmat ovat aina vaanimassa tässä kisassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat